Logo Dokter-Plexiglas.nl

Bootraam vervangen: hoe doet u dat?

Als een of meerdere van uw bootramen beschadigd zijn of vol krassen zitten, dan is het zaak om ze te vervangen. Een nieuw bootraam van plexiglas of polycarbonaat is de perfecte keuze. Maar hoe vliegt u dit klusje precies aan? In ons nieuwste blog leggen we u uit hoe u stap voor stap zelf uw bootramen vervangt.

Stap 1: oude bootramen demonteren

Allereerst is het zaak om uw oude bootramen eruit te halen. U heeft immers de afmetingen nodig om uiteindelijk nieuwe bootramen te kunnen bestellen. De kans is groot dat uw huidige bootraam in een rubberen raamlijst zit. Tijdens het demonteren verwijdert u in eerste instantie het raam inclusief deze raamlijst.

Stap 2: raamlijst verwijderen

Bootraam gedemonteerd? Verwijder dan nu de raamlijst van rubber. We adviseren om deze raamlijst meteen goed schoon te maken. Dit doet u het beste in een sopje met een mild schoonmaakmiddel als groene zeep. De raamlijst heeft u namelijk nog nodig voor uw nieuwe bootraam.

Stap 3: afmetingen bepalen

Na het verwijderen van de raamlijst kunt u de afmetingen van het raam opmeten. Doe dit uiterst nauwkeurig, zodat u zeker weet dat uw nieuwe raam precies zal passen. Het is overigens ook mogelijk dat u uw oude bootraam aan ons geeft, zodat wij deze kunnen gebruiken als “mal”.

Stap 4: nieuwe bootramen bestellen

Dokter Plexiglas is specialist op het gebied van maatwerk bootramen die gemaakt zijn van polycarbonaat of plexiglas. Dankzij onze geavanceerde apparatuur en ervaren vakmensen kunnen we uw bootramen tot op de mm nauwkeurig vervaardigen. Recht, afgerond, gebogen of met een tint: het maakt voor ons allemaal niet uit. We denken altijd met u mee en zorgen ervoor dat uw nieuwe ramen precies naar wens en snel geleverd worden.

Stap 5: bootramen monteren

Tijd voor de laatste stap: het monteren van uw nieuwe bootramen. Breng de rubberen raamlijst aan rondom het nieuwe raam. We adviseren om het raamrubber eerst aan beide zijdes goed in te smeren met vaseline. Dit zorgt ervoor dat u de positie van het bootraam beter kunt corrigeren na het aanbrengen van de lijst.

Controleer na het aanbrengen van de lijst of het rubber overal goed aansluit, ook bij de hoekpunten. Vervolgens legt u een koord strak in de buitenrand van de rubberen raamlijst. Zorg ervoor dat de uiteinden zo’n 20 cm aan het midden van de bovenkant uitsteken. Plaats het raam nu met de onderkant eerst in de opening. Nu kunt u het raam monteren. Het is handig om dit met z’n tweeën te doen. Druk het plexiglas of polycarbonaat bootraam aan de buitenkant goed aan en geleid de rubberen raamlijst rondom de sponning. Vervolgens trekt u aan het koord, zodat de lip van het raamrubber naar buiten buigt. Hierna drukt u het bootraam nogmaals goed aan om hem goed in de sponning te laten vallen.


Nog vragen? Neem gerust contact op

Heeft u nog een vraag over het vervangen van uw bootramen of kunnen we u ergens anders mee van dienst zijn? Neem gerust contact op. We horen graag waar we u mee kunnen helpen.