Logo Dokter-Plexiglas.nl
HPL plaat zwart

HPL Exterieur plaat 6 mm zwart RAL 9017

Dit betreft een HPL plaat met een sinaasappelhuidje met RAL-kleur 9017 (bij benadering),

Vul de afmeting van de plaat (lengte en breedte) in en hij rekent automatisch uw prijs uit, Wij rekenen geen zaagkosten! 

LET OP Deze plaat heeft een sinaasappelhuidje, Mits u een plaat met een glad oppervlak wenst, dan kunt u beter de wit gladde platen kiezen,

Let op Breedte en Lengte in mm
Voorbeeld:
1 cm is 10 mm
10 cm is 100 mm
100 cm is 1000 mm

VOORRAAD IS BEPERKT OP DIT MOMENT.

€ 105,60 incl. BTW per M²
€ 87,27 excl. BTW per M²
Totaal oppervlakte (m²) 0,00
0,00 incl. BTW
0,00 excl. BTW
in voorraad
Bewerken plexiglas
Gratis gezaagd
Particulier & Zakelijk
Perspex Plexiglas!
Bel ons! 020-2611718

HPL Plaat 

Een HPL plaat is een kunststof plaat die gemaakt wordt uit kraftpapier en houtvezels. Samen met de fenolhars wordt dit onder hoge druk geperste (High-Pressure-Laminate) en afgewerkt met een toplaag (kleur) en structuur en beschermfilm. De exterieur platen hebben verschillende kleuren. Per kleur staat eveneens de RAL-kleur vermeld zodat u via een kleurenwaaier precies kunt zien welke kleur het is. Uiteraard kunnen wij u ook een sample sturen van de kleur naar keuze.

HPL platen Bewerken

HPL platen zijn goed te bewerken. Ze kunnen goed gezaagd worden. U kunt ze ook zelf zagen met een cirkelzaag, of decopeerzaag. Verder zijn de platen goed te boren en frezen. Een facetrand maken aan de plaat is dan ook geen probleem om de plaat minder scherp op de randen te maken.

HPL Zagen

Het zagen van HPL is goed te doen. Vooral met een cirkelzaag gaat dit zeer gemakkelijk. Belangrijk is het wel om niet met te hoge toeren de plaat te zagen of te frezen. De warmte die vrij komt bij het zagen kan de randen verbranden, waardoor de plaat beschadigd raakt op de randen. Lage toeren en de zaag het werk laten doen is het beste.

HPL Boren

HPL boren is zeker mogelijk. Met een houtboor kunt u gemakkelijk gaten boren in het materiaal. Dit kan met een kolomboor of handboor. Belangrijk is om de plaat goed vlak te leggen zodat hij niet kan bewegen als u gaat boren. Het is verstandig gaten te boren die 2 mm groter zijn dan de schroef die erdoor gaat. Het materiaal kan door invloed van het weer uitzetten en krimpen. Als er onvoldoende ruimte is rond de schroef, dan kan de plaat kapot gaan.

HPL Frezen

HPL frezen is net als zagen een bewerking die is toe te passen op HPL. Het frezen van de randen met bijvoorbeeld een facet zorgt ervoor dat de randen minder scherp zijn. De randen van HPL zijn relatief scherp, dus als het bijvoorbeeld als tafelblad wordt gebruikt, is het maken van een facetrand aan te bevelen. Ook kunnen figuren uitgefreesd worden.

HPL Eigenschappen

HPL is hygiënisch en goed schoon te maken, is duurzaam en slijtvast, is hitte- en vochtbestendig, bijzonder stijf en nagenoeg niet buigzaam en kan goed toegepast worden voor binnen- en buitentoepassingen.

Grondstoffen HPL platen

Wilt u meer technische specificaties van HPL? Vraag het ons dan gerust. Wij sturen u dan een datasheet toe.

Onze andere producten Opaal, gekleurd, gekleurd doorzichting, zwart/wit, plexiglas spiegel, plexiglas mat, prisma, polycarbonaat. of een foto op plexiglas