Logo Dokter-Plexiglas.nl

Polycarbonaat helder

Helder polycarbonaat is dé duurzame glasvervanger vanwege zijn extreme slagvastheid, weerbestendigheid en lichtdoorlatendheid van ruim 92%. Polycarbonaat helder wordt dan ook veelal gebruikt voor de beglazing van woningen en kantoorpanden, maar ook voor caravans, boten en andere voertuigen. Iedere toepassing van helder polycarbonaat vereist zijn eigen dikte en afmetingen. Daarom vindt u bij Dokter Plexiglas, helder polycarbonaat in uiteenlopende diktes: variërend van 2 mm t/m 10 mm en zagen we uw plaatmateriaal gratis op maat.

Polycarbonaat platen helder kopen

Eigenschappen helder polycarbonaat

Polycarbonaat helder is net als vele andere kunststoffen van Dokter Plexiglas volledig op maat verkrijgbaar in uiteenlopende diktes: variërend van 2 mm t/m 10 mm. Helder plexiglas en helder polycarbonaat lijken in eerste instantie identiek. Toch bestaan er een aantal belangrijke verschillen tussen beide kunststoffen, waardoor polycarbonaat veelal de voorkeur krijgt als glasvervanger voor buitentoepassingen of vandalisme en inbraakgevoelige objecten. Polycarbonaat helder kenmerkt zich als volgt:

  • Enorme slagvastheid
  • Nagenoeg onbreekbaar
  • Uv-bestendig
  • Bestand tegen extreme temperaturen
  • Brandvertragende werking
  • Eenvoudig te bewerken

Toepassingen helder polycarbonaat

Polycarbonaat helder is bij uitstek dé ideale glasvervanger en staat ook wel bekend als lexaan. Helder polycarbonaat laat, ongeacht de dikte, ruim 92% van het licht door, is eenvoudig op maat te maken en nagenoeg onbreekbaar, waardoor het plaatmateriaal voornamelijk gebruikt wordt als glasvervanger in buitentoepassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende toepassingen:

Bent u benieuwd of polycarbonaat het meest geschikt is voor uw beoogde toepassing of dat u toch beter voor plexiglas kunt kiezen? Neem dan telefonisch contact op met een van onze deskundigen via 020-2611718 . We helpen u graag verder en voorzien u van persoonlijk advies.

Plexiglas helder vs. polycarbonaat helder

Helder plexiglas is in vergelijking met helder polycarbonaat een stijver plaatmateriaal. Helder plexiglas blijft relatief vlak en lijkt wat dat betreft het meest op regulier glas. Polycarbonaat platen helder zijn echter een stuk flexibeler, waardoor ze meer geschikt zijn voor intensief gebruik. Helder polycarbonaat is beter in staat om eventuele klappen op te vangen zonder te beschadigen.

Wanneer het plaatmateriaal intensief wordt gebruikt of de kans op vandalisme of inbraak groot is, raden we dan ook aan om gebruik te maken van helder polycarbonaat in plaats van helder plexiglas of regulier glas. Het materiaal is extreem slagvast en eenvoudig te bewerken. Wilt u uw polycarbonaat platen helder zelf bewerken? Dan raden we aan om het plaatmateriaal te zagen of boren. Hierdoor is de kans op scheuren of breken minimaal. Wanneer u verzekerd wilt zijn van net afgewerkt en op maat gemaakt plaatmateriaal, raden we aan om telefonisch contact met ons op te nemen via 020-2611718. Onze professionals zagen uw polycarbonaat helder graag voor u op maat.

Vragen? Neem contact op

Heeft u vragen over helder polycarbonaat of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw beoogde toepassing? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande knoppen. We voorzien u graag van persoonlijk advies en denken graag met u mee.

020-2611718Offerte aanvragen