Logo Dokter-Plexiglas.nl

De voordelen van plexiglas ten opzichte van glas

Hoewel plexiglas het woord glas in de naam heeft, is plexiglas echt een uniek materiaal met talloze voordelige eigenschappen. Zeker als u het vergelijkt met “normaal” glas. Plexiglas is een transparante, thermoplastische kunststof die vaak gebruikt wordt als glasvervanger. Lees ons nieuwste blog om erachter te komen welke voordelen plexiglas heeft ten opzichte van glas.

Plexiglas is vele malen sterker dan glas

Wist u dat plexiglas maar liefst 25 maal zo sterk is als normaal glas van gelijke dikte? Plexiglas is immers een kunststof en geen echt glas. Dit brengt met zich mee dat het materiaal een stuk flexibeler is en veel minder gauw breekt. Plexiglas platen met een geringe dikte (van 2 of 3 mm bijvoorbeeld) zijn zelfs te buigen.

Plexiglas is gemakkelijker te bewerken dan glas

De flexibiliteit waar we het zojuist over hadden komt goed van pas als u het plexiglas wilt bewerken. De mogelijkheden qua bewerkingen zijn haast eindeloos, in tegenstelling tot bij regulier glas. Het flexibele plexiglas breekt niet en versplintert niet, waardoor u het materiaal veilig kunt zagen, frezen, boren, laseren en graveren. Voor het meest professionele resultaat op het gebied van plexiglas bewerkingen kiest u uiteraard voor specialist Dokter Plexiglas. Wij kunnen zo goed als alles voor u realiseren, compleet op maat.

Plexiglas is een stuk lichter dan glas

Ten opzichte van regulier glas is plexiglas zo’n 50% lichter in gewicht. Bij het monteren van verschillende toepassingen is dit een groot voordeel. Denk bijvoorbeeld aan een aquarium of terrasoverkapping. Ook bij verbouwingen en verhuizingen is het geringe gewicht van de kunststof platen natuurlijk gunstig.

Plexiglas is helderder dan glas

Als u waarde hecht aan een mooie natuurlijke lichtinval, dan is plexiglas een betere keuze dan gewoon glas. Het glasheldere zicht komt niet alleen bij ramen goed van pas, het is ook enorm nuttig voor kunstwerken en andere creaties die tentoon worden gesteld. Denk bijvoorbeeld aan plexiglas stofkappen, die veel worden gebruikt in musea. Zo komen de kunstwerken altijd perfect tot hun recht.

Plexiglas is aanzienlijk veiliger dan glas

Plexiglas spat niet kapot en splintert niet, vandaar dat het een stuk veiliger is om mee te werken dan glas. Met name in ruimtes waar (vaak) kinderen in de buurt zijn of in bijvoorbeeld sportruimtes is plexiglas de veiligste keuze.

Plexiglas gaat langer mee dan glas

Plexiglas gaat bijzonder lang mee, langer dan normaal glas. Dit heeft onder meer te maken met de weer- en UV-bestendigheid van het materiaal. Plexiglas verkleurt en verweert niet, dus u kunt het hele jaar door genieten van glashelder zicht. En ook over energieverlies hoeft u zich geen zorgen te maken: plexiglas heeft dezelfde isolatiewaarde als normaal glas.

Vragen?

Onze specialisten vertellen u graag meer over plexiglas en de voordelen. Ook voor al uw plexiglas bewerkingen en plexiglas op maat kunt u bij ons terecht.