Logo Dokter-Plexiglas.nl

Plexiglas en polycarbonaat bootramen

Zijn uw bootramen gebarsten, beschadigd of om een andere reden aan vervanging toe? Kies dan voor bootramen van plexiglas of polycarbonaat. Plexiglas en polycarbonaat zijn bijzonder geschikte materialen voor bootramen, aangezien ze enorm sterk en ook nog eens goed te betalen zijn. Bij Dokter Plexiglas maken we uw bootramen van plexiglas of polycarbonaat graag op maat. Hieronder treft u onze materialen aan die geschikt zijn voor de ramen van uw boot.

Uw nieuwe bootraam van plexiglas of polycarbonaat op maat gemaakt

Plexiglas en polycarbonaat zijn materialen die zich niet eenvoudig laten bewerken, tenzij u over de juiste apparatuur beschikt. We raden mensen dan ook af om zelf bootramen te gaan maken van deze kunststofsoorten. Bij Dokter Plexiglas hebben we de beschikking over geavanceerde apparatuur en ervaren vakmensen, waardoor we uw bootramen van plexiglas of polycarbonaat tot op de mm nauwkeurig kunnen vervaardigen. Om uw nieuwe bootramen perfect op maat te kunnen maken, hebben we het volgende van u nodig:

  • De exacte afmetingen
  • De dikte die u wenst
  • De kleur die u wenst

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of een afspraak te maken. We heten u van harte welkom bij onze vestiging in Almere, waar onze specialisten u verder kunnen adviseren. Breng dan ook uw oude bootraam mee, want deze kan fungeren als mal voor een nieuw bootraam op maat.

Neem contact op

Bootramen in verschillende soorten en maten

Dokter Plexiglas blinkt uit in het vervaardigen van verschillende soorten plexiglas en polycarbonaat bootramen. Denk hierbij aan:

  • Standaard rechte bootramen
  • Bootramen met een schuine kant
  • Afgeronde bootramen
  • Gebogen plexiglas bootramen
  • Voor- en zijramen
  • Luiken

U kunt bij ons terecht voor heldere of gekleurde ramen, maar ook een bootraam in smoke-tint behoort tot de mogelijkheden. Maak ons uw wensen kenbaar, dan zorgen wij voor het bootraam dat u zoekt.

De keuze tussen plexiglas en polycarbonaat

In onze webshop verkopen we twee kunststoffen die kunnen fungeren als bootraam: plexiglas en polycarbonaat. Helder plexiglas is de voordeligste keuze, maar als een sterk en slagvast bootraam is wat u wenst, dan kunt u het beste kiezen voor polycarbonaat. Dit materiaal is nagenoeg onbreekbaar en splintert niet, waardoor uw boot waterdicht blijft. Bovendien is polycarbonaat uv-bestendig en zal het dus niet vergelen. Helder zicht, het hele jaar door!

Het bepalen van de juiste dikte voor uw bootraam

Bij het kiezen van de bootraamdikte is het goed om in uw achterhoofd te houden dat de tinten donkerder worden naarmate het materiaal dikker wordt. Plexiglas of polycarbonaat van 2 mm laat dus meer licht door dan een dikkere plaat van bijvoorbeeld 6 mm. Wilt u zeker weten dat u de juiste keuze maakt, bestel dan eerst een sample of kom bij ons langs om de kleur en lichtdoorlatendheid zelf te aanschouwen.

Veelgestelde vragen

Onze specialisten krijgen regelmatig dezelfde vragen als het gaat over bootramen. We hebben daarom enkele veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden hieronder voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Schroom dan niet om contact op te nemen. We helpen u graag verder.

Wat kost een bootraam?

Het is niet mogelijk om een standaard prijs te communiceren voor een bootraam, het gaat immers vaak om maatwerk. Onder meer de grootte, dikte, kleur en complexiteit van het raam spelen mee in de uiteindelijke kosten.

Wanneer gebruiken jullie plexiglas en wanneer polycarbonaat voor een bootraam?

Als een hoge mate van slagvastheid vereist is voor uw bootraam, dan kiezen we meestal voor polycarbonaat. Prijstechnisch kan plexiglas een gewenstere optie zijn. Bespreek met ons uw wensen, dan bepalen we samen het juiste materiaal voor uw nieuwe bootraam.

In welke diktes zijn de bootramen verkrijgbaar?

Dit is grotendeels afhankelijk van de door u gekozen kleur. Bootramen in een transparante kleur zijn in praktisch iedere dikte te verkrijgen. Getinte bootramen zijn op het gebied van dikte iets beperkter.

Hoelang duurt het voor mijn bootraam klaar is?

Vanaf het moment dat uw opdracht officieel bij ons binnen is, moet u rekening houden met een levertijd van ongeveer 2 weken.

Hebben jullie een mal nodig om een bootraam te kunnen maken?

Het originele bootraam of een juiste kartonnen mal helpt ons enorm bij het maken van uw bootraam. Als alternatief kunt u ook een gedetailleerde tekening meebrengen. Let op: als u uw originele ramen meebrengt, doe dit dan wel zonder beslag en/of kitranden.

Wat kunnen jullie bij een bootraam doen op het gebied van kleur?

Dokter Plexiglas maakt zowel heldere als gekleurde bootramen. Zelfs smoke-tinten en andere speciale tinten zijn niet ondenkbaar.

Komen jullie ook langs op locatie?

Voor het opmeten van uw bootramen komen we niet bij u langs op locatie. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat we de meest geavanceerde apparatuur in huis hebben in onze eigen werkplaats. Hier kunnen we u dus beter van dienst zijn.

Maken jullie ook raampjes voor consoleboten?

Jazeker! Onze specialisten zijn bijzonder bedreven in het vervaardigen van de meest uiteenlopende bootraamsoorten. Ook op het gebied van consolebootramen hebben we veel ervaring.

Kan ik bij jullie terecht voor een speedbootraam?

Geen bootraam is ons te gek, dus ook speedbootramen maken we graag voor u. Bespreek uw wensen met ons, dan bekijken we samen in welk materiaal en in welke dikte het raam kan worden uitgevoerd.

Vervaardigen jullie ook gebogen bootramen?

Ja, het vervaardigen van gebogen bootramen behoort zelfs tot een van onze specialismen.

Mijn bootraam is voorzien van gaatjes. Kunnen jullie deze overnemen?

Eventueel benodigde gaatjes zetten we graag in het raam voor u. Ook verzonken gaten zijn hierbij een mogelijkheid.

Hoe zit het met de randafwerking van de bootramen?

Ziet u graag dat wij ook de randafwerking van uw nieuwe bootraam in orde maken? Geen enkel probleem: we verzorgen uw bootraam van a tot z.

Maken jullie ook bootluikjes?

Ook voor het vervaardigen van een bootluik zijn we de aangewezen expert. Dient uw bootluik beloopbaar te zijn? In sommige gevallen kunnen we dit voor u realiseren. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Contact

Dokter Plexiglas helpt u graag aan de perfecte plexiglas of polycarbonaat bootramen. Heeft u vragen of kunnen we u voorzien van meer informatie? Neem dan gerust contact op.

020-2611718Offerte aanvragen