Geen zaagkosten ✓ Niet goed? Geld terug!  Perspex, Plexiglas!  Lage verzendkosten!  Bel ons! 020 2611718

Polycarbonaat

Omdat we vaak de vraag krijgen wat het verschil is tussen Polycarbonaat en Plexiglas lijkt het ons het goed om deze verschillen even goed aan u uit te leggen.
Verder vindt u hieronder meer informatie over polycarbonaat. Mits u nog andere vragen heeft dan kunt u ons altijd bellen op 020-2611718. 

Polycarbonaat eigenschappen 

 Polycarbonaat is onbreekbaar 

√  Polycarbonaat kunt u gebruiken als valbescherming

√  Onze Polycarbonaat is standaard UV-bestendig

 Zeer goed te gebruiken als ramen voor uw tuinkas of kas. Uw glas zal nooit meer breken

  Ook verkrijgbaar in meerwandig polycarbonaat kanaalplaat

 

Omdat we vaak de vraag krijgen wat het verschil is tussen Polycarbonaat en Plexiglas lijkt het ons een goed idee om deze verschillen even goed aan u uit te leggen. U vindt hieronder dan ook meer informatie over het materiaal. Heeft u vragen over Polycarbonaat? Dan kunt u ons altijd bellen op 020-2611718.


Wat is Polycarbonaat?

Polycarbonaat wordt ook wel "massief polycarbonaat" of "lexaan" genoemd. Dit komt omdat er ook een meerwandige uitvoering mogelijk is. Polycarbonaat is stevig en zeer geschikt voor buitengebruik zoals balkons en balustrades.

Is polycarbonaat te bewerken?

Polycarbonaat kunnen we zeer zeker voor u bewerken. Of het nou gaat om heldere of opaal polycarbonaat gaat. Neem telefonisch contact met ons op voor de mogelijkheden, of bekijk de producten hierboven.

Polycarbonaat Zagen

Wij zagen uw materiaal gratis voor u op maat. Mocht u zelf willen zagen, dan kan dit natuurlijk ook. Gebruik dan een zaagblad met zeer kleine tandjes zoals bijvoorbeeld een ijzerzaagblad. Denk er om niet met te grote snelheid of te hoge toeren te zagen. Ronde vormen of andere modellen die niet recht of vierkant gezaagd moeten worden zijn ook mogelijk. Kijkt u dan eens bij laseren of frezen voor de mogelijkheden.

Polycarbonaat Buigen

Polycarbonaat laat zich niet zo goed buigen als plexiglas op de buigmachine. Als u Polycarbonaat zonder buigmachine buigt en onder spanning zet heeft het betere eigenschappen dan plexiglas omdat het onbreekbaar is.

Polycarbonaat Boren

Zelf kunt u dit producten prima boren. U neemt een ijzerboortje en boort met lage toeren eenvoudig door het materiaal. Tip! Gebruik schilderstape op de plek waar u wilt boren zodat de boor niet van het materiaal glijdt. Wij kunnen natuurlijk ook voor u boren. Vraag naar de mogelijkheden.

Polycarbonaat Frezen

Een frees is een soort van boorkop die zowel van boven als naar beneden gaat en van links naar rechts beweegt. Wij hebben de beschikking over een frees met een bed van 2000 x 3000 mm. Heeft u vragen over het frezen? Bel ons dan gerust.

Polycarbonaat Verlijmen

Polycarbonaat is minder makkelijk te verlijmen dan Plexiglas. Dit gebeurd daarom minder of weinig.

Polycarbonaat Eigenschappen

Polycarbonaat is veel sterker dan Plexiglas en is praktisch onbreekbaar. Ook kan het tegen hogere temperaturen dan de meest andere kunststoffen. De grondstoffen waaruit Polycarbonaat bestaat zijn; Fosgeen, Hydrochinon en of BMSC (bismethylsalicycarbonaat) Dit is afhankelijk van de producent en/of het productieproces.