Geen zaagkosten ✓ Niet goed? Geld terug!  Perspex, Plexiglas!  Lage verzendkosten!  Bel ons! 020 2611718

Plexiglas Opaal

Plexiglas Opaal is een van de meest gebruikte soorten Plexiglas. Dit komt vooral door zijn ruime mogelijkheden aan toepassingen. Wilt u meer weten over Plexiglas Opaal? ees dan hieronder verder. Wilt u Plexiglas Opaal bestellen, zie hieronder ons assortiment.

Plexiglas Opaal soorten


Plexiglas Opaal is er in vele soorten en maten. Allereerst is er een verschil tussen gegoten en XT. Er is namelijk een verschil in productie. Een XT plaat wordt geperst onder hoge druk, terwijl een gegoten Plexiglas plaat zoals het al zegt gegoten wordt. Een gegoten plaat wordt tussen twee glasplaten gegoten en hard dan uit. Het belangrijkste verschil tussen de beide platen is dat de gegoten platen minder spanning in de plaat hebben en om die reden meer geschikt zijn voor warme bewerkingen (buigen, laseren, polijsten).

Plexiglas Opaal afmetingen


Plexiglas Opaal in XT wordt standaard in de afmeting 3050 x 2050 mm gemaakt en is beschikbaar in de diktes 2, 3, 4 en 5 mm. Gegoten Plexiglas Opaal is er in de afmeting 3050 x 2030 mm. Het heeft echter een ruimer assortiment qua diktes. Dit is echter wel afhankelijk van welke kleur opaal. De diktes zijn er van 3 tot en met 10 mm. Er zijn echter ook langere platen beschikbaar in Plexiglas Opaal XT. Die geldt alleen voor de 4 mm plaat. Die is er ook in 4000 x 2050 mm en 6000 x 2050 mm. Die platen zijn speciaal gemaakt voor grote lichtbakken.

Plexiglas Opaal toepassingen


Plexiglas Opaal wordt veelal voor 1 doel gebruikt, namelijk lichtbakken. De standaard Opaal XT platen worden ook wel lichtbakplaten genoemd. Ze hebben een lichtdoorlatendheid van 28%. Naast de toepassing als lichtbak worden de platen ook vaak gebruikt als douchedeur, of voor een uitbouw of veranda als dakplaten. Ze laten wel het licht door, maar u kunt er niet doorheen kijken. Om die reden kiezen mensen soms liever voor de opaalplaten aangezien het onder de heldere platen veel warmer kan worden.

Plexiglas Opaciteit


De Plexiglas Opaal XT platen kennen maar 1 soort. De 3 mm plaat laat zo'n 28% aan licht door. De 5 mm zo rond de 28%. In gegoten zijn er echter meer opties. De volgende opaciteiten zijn wel beschikbaar maar alleen op aanvraag. De 030 opaal laat zoals hij al zegt rond de 30 a 35% licht door. De 040 opaal ligt rond de 45% en de 050 rond de 50 a 55%. Zo kunt u een goede keuze maken welke opaalplaat het beste bij u past.