Logo Dokter-Plexiglas.nl

Plexiglas stofkappen

Wilt u een object extra mooi presenteren of simpelweg vrijhouden van stof en vuil? Denk dan eens aan een stofkap. Dokter Plexiglas is specialist op het gebied van luxe plexiglas stofkappen. We maken ze in iedere gewenste afmeting en staan hierbij altijd garant voor een uitmuntende kwaliteit. En dat tegen aantrekkelijke prijzen!

Ons aanbod plexiglas stofkappen

Hoge kwaliteit plexiglas stofkappen op maat

Dokter Plexiglas onderscheidt zich door het vervaardigen en leveren van hoge kwaliteit stofkappen tegen aantrekkelijke prijzen. Voor deze stofkappen gebruiken we gegoten acrylaat, aangezien dit materiaal zich beter laat verlijmen dan de geëxtrudeerde variant. Het is ook mogelijk om de stofkap in kraswerend plexiglas te laten maken. Al onze stofkappen worden in verstek uitgevoerd, zodat de mooiste hoekaansluiting ontstaat. We bieden de kappen in de standaardafmetingen hierboven aan, maar ook een stofkap op maat behoort tot de mogelijkheden.

Plexiglas stofkappen productieproces

Het vervaardigen van een stofkap gaat in verschillende stappen. Allereerst is het belangrijk om te weten welke afmetingen de stofkap moet krijgen. Het is hierbij belangrijk om vast te stellen of de maten binnen- of buitenmaten zijn, het moet uiteindelijk uiteraard allemaal wel goed passen.

Zodra de maten bekend zijn, zagen we de plexiglas platen op maat en vervolgens beginnen we met verstekzagen. Na het verstekzagen worden de delen aan elkaar verlijmd. Dit gebeurt met acryfix. We kunnen zowel kops als in verstek verlijmen. Door de chemische reactie van de lijm, versmelten de randen aan elkaar en zo vloeit het naadloos in elkaar over. De randen zijn hierdoor enorm strak en mooi transparant. Het duurt hierna nog zo’n 24 tot 48 uur voordat de lijm is uitgehard en de stofkap klaar is voor gebruik.

Toepassingen van stofkappen

Er zijn ontzettend veel toepassingsgebieden voor een stofkap. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Het beschermen van kunst in woonhuizen en musea
  • Productpresentatie in winkels en op beurzen
  • Het beschermen van platenspelers en LP’s
  • Beschermkap voor maquettes
  • Beschermkap voor modelbouw

Plexiglas baklijst (lage stofkap)

We kunnen van plexiglas ook een baklijst voor u maken. Baklijsten zijn hele lage stofkappen die verticaal geplaatst worden, zodat u er bijvoorbeeld een schilderij in kunt ophangen. Zo is deze optimaal beschermd tegen uv-straling en stof.

Ook de baklijsten maken we uiteraard weer volledig op maat. Niet alleen het formaat kunt u zelf kiezen, maar ook wat voor kleur achterplaat u wenst. Voor het ophangen van een baklijst zijn er verschillende mogelijkheden. Wij kunnen er keeplatten voor u achter zetten, zodat de lijst een stukje van de muur komt te hangen. Of we maken voor u gaten in de achterkant, zodat u de baklijst aan een bestaand ophangsysteem kunt bevestigen. Bespreek uw wensen met ons, we laten u graag weten wat er allemaal mogelijk is.

Optioneel: sokkel bij uw stofkap

Wilt u het product of object onder de stofkap extra mooi presenteren? Een sokkel is hiervoor een uitstekend hulpmiddel. Bij Dokter Plexiglas kunnen we uw stofkap compleet maken met een bijpassende sokkel in de kleur van uw voorkeur. Deze zal uitgevoerd worden in steigerhout of MDF en zorgt voor een prachtig geheel.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over de mogelijkheden omtrent onze stofkappen? Omdat onze experts regelmatig dezelfde vragen krijgen, hebben we voor u hieronder een handig overzicht gemaakt met veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden. Als uw vraag er niet tussen staat, kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Maken jullie stofkappen op maat?

In ons assortiment treft u kant-en-klare plexiglas stofkappen aan, maar ook voor een stofkap op maat bent u bij ons aan het juiste adres. Ieder formaat is hierbij mogelijk.

Wat kost het maken van een stofkap?

De prijs voor een op maat gemaakte stofkap is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het formaat en de gewenste dikte. We kunnen hiervoor dus geen vaste prijzen communiceren. De prijzen voor onze standaardformaat stofkappen treft u aan op de betreffende productpagina’s.

Behoort een waterdichte stofkap tot de mogelijkheden?

Jazeker: bij Dokter Plexiglas hebben we ruime ervaring in het maken van waterdichte stofkappen en -bakken. Als uw stofkap waterdicht moet worden, geef dit dan duidelijk aan bij uw aanvraag.

Ik wil graag een stofkap laten maken. Welke dikte heb ik nodig?

De dikte van de stofkap kunt u in principe zelf bepalen. U kunt het ook aan ons overlaten, in dat geval zorgen wij voor een dikte die aansluit bij de grootte van de stofkap.

Hoelang duurt het voor mijn stofkap klaar is?

Voor een op maat gemaakte stofkap moet u rekening houden met een productietijd van ongeveer 2 (werk)weken.

Maken jullie ook stofkappen voor platenspelers?

Bij Dokter Plexiglas hebben we ruime ervaring in het produceren van stofkappen voor platenspelers. We houden hierbij altijd rekening met eventuele uitsparingen voor handvaten en/of kabeldoorvoer.

Lijmen jullie in verstek of kops?

Onze specialisten kunnen zowel kops als in verstek verlijmen. Kops is vaak iets voordeliger. Wenst u een echte museum-uitstraling? Dan is verstek de perfecte keuze.

Wat voor lijm gebruiken jullie?

Afhankelijk van uw wensen maken we gebruik van diverse professionele lijmsoorten. Wilt u een extra stevige kap, omdat er bijvoorbeeld aarde in komt? Dan gebruiken we een tweecomponentenlijm. Bij kappen waarbij ook de uitstraling erg belangrijk is, maken we vaak gebruik van chloroform.

Leveren jullie ook stofkappen aan musea?

Dokter Plexiglas wordt regelmatig door gerenommeerde musea ingeschakeld voor het maken van de mooiste museumkappen. U vindt onze stofkappen bijvoorbeeld terug in Museum het Rembrandthuis, het Stedelijk Museum en ook het Kröller-Müller Museum. We zijn er trots op dat we vele prachtige werken extra mogen sieren met onze hoogwaardige stofkappen.

Ik heb een onderplaat nodig bij mijn stofkap. Kunnen jullie deze ook leveren?

Als u een onderplaat bij uw stofkap wilt, kunnen wij deze er geheel passend voor u bij leveren. Hierbij heeft u verschillende opties. Hij kan er bijvoorbeeld binnen vallen, maar het is ook mogelijk dat we een plaat verjongen in de dikte van het materiaal. Hierdoor is de buitenkant van de kap gelijk aan de bodemplaat en valt de binnenkant precies in de kap.

Klantenservice

Of u nu een stofkap nodig heeft voor een modelauto, LP-speler of kunstwerk: bij Dokter Plexiglas bent u aan het juiste adres. We maken stofkappen in alle afmetingen die u maar wenst. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact op via onderstaande knoppen.

020-2611718Offerte aanvragen