Logo Dokter-Plexiglas.nl

Plexiglas stofkappen

Wilt u een object extra mooi presenteren of simpelweg vrijhouden van stof en vuil? Denk dan eens aan een stofkap. Dokter Plexiglas is specialist op het gebied van luxe plexiglas stofkappen. We maken ze in iedere gewenste afmeting en staan hierbij altijd garant voor een uitmuntende kwaliteit. En dat tegen aantrekkelijke prijzen!

Ons aanbod plexiglas stofkappen

Hoge kwaliteit plexiglas stofkappen op maat

Dokter Plexiglas onderscheidt zich door het vervaardigen en leveren van hoge kwaliteit stofkappen tegen aantrekkelijke prijzen. Voor deze stofkappen gebruiken we gegoten acrylaat, aangezien dit materiaal zich beter laat verlijmen dan de geëxtrudeerde variant. Het is ook mogelijk om de stofkap in kraswerend plexiglas te laten maken. Al onze stofkappen worden in verstek uitgevoerd, zodat de mooiste hoekaansluiting ontstaat. We bieden de kappen in de standaardafmetingen hierboven aan, maar ook een stofkap op maat behoort tot de mogelijkheden.

Plexiglas stofkappen productieproces

Het vervaardigen van een stofkap gaat in verschillende stappen. Allereerst is het belangrijk om te weten welke afmetingen de stofkap moet krijgen. Het is hierbij belangrijk om vast te stellen of de maten binnen- of buitenmaten zijn, het moet uiteindelijk uiteraard allemaal wel goed passen.

Zodra de maten bekend zijn, zagen we de plexiglas platen op maat en vervolgens beginnen we met verstekzagen. Na het verstekzagen worden de delen aan elkaar verlijmd. Dit gebeurt met acryfix. We kunnen zowel kops als in verstek verlijmen. Door de chemische reactie van de lijm, versmelten de randen aan elkaar en zo vloeit het naadloos in elkaar over. De randen zijn hierdoor enorm strak en mooi transparant. Het duurt hierna nog zo’n 24 tot 48 uur voordat de lijm is uitgehard en de stofkap klaar is voor gebruik.

Toepassingen van stofkappen

Er zijn ontzettend veel toepassingsgebieden voor een stofkap. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Het beschermen van kunst in woonhuizen en musea
  • Productpresentatie in winkels en op beurzen
  • Het beschermen van platenspelers en LP’s
  • Beschermkap voor maquettes
  • Beschermkap voor modelbouw

Plexiglas baklijst (lage stofkap)

We kunnen van plexiglas ook een baklijst voor u maken. Baklijsten zijn hele lage stofkappen die verticaal geplaatst worden, zodat u er bijvoorbeeld een schilderij in kunt ophangen. Zo is deze optimaal beschermd tegen uv-straling en stof.

Ook de baklijsten maken we uiteraard weer volledig op maat. Niet alleen het formaat kunt u zelf kiezen, maar ook wat voor kleur achterplaat u wenst. Voor het ophangen van een baklijst zijn er verschillende mogelijkheden. Wij kunnen er keeplatten voor u achter zetten, zodat de lijst een stukje van de muur komt te hangen. Of we maken voor u gaten in de achterkant, zodat u de baklijst aan een bestaand ophangsysteem kunt bevestigen. Bespreek uw wensen met ons, we laten u graag weten wat er allemaal mogelijk is.

Optioneel: sokkel bij uw stofkap

Wilt u het product of object onder de stofkap extra mooi presenteren? Een sokkel is hiervoor een uitstekend hulpmiddel. Bij Dokter Plexiglas kunnen we uw stofkap compleet maken met een bijpassende sokkel in de kleur van uw voorkeur. Deze zal uitgevoerd worden in steigerhout of MDF en zorgt voor een prachtig geheel.

Klantenservice

Of u nu een stofkap nodig heeft voor een modelauto, LP-speler of kunstwerk: bij Dokter Plexiglas bent u aan het juiste adres. We maken stofkappen in alle afmetingen die u maar wenst. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact op via onderstaande knoppen.

020-2611718Offerte aanvragen