Logo Dokter-Plexiglas.nl

Perspex

Bent u op zoek naar Perspex platen? Dan zit u goed bij Dokter Plexiglas, want naast de merknaam Plexiglas verkopen wij ook zeer zeker het merk Perspex. Perspex is namelijk net zoals Plexiglas een merknaam van de kunststof acrylaat, of ook wel bekend onder de naam PMMA. Hieronder vindt u ons assortiment aan Perspex platen die wij hebben liggen. Zit uw kleur er niet tussen? Vraag hem dan gerust aan via ons contactformulier.

Wilt u meer weten over Perspex? Lees dan hieronder verder.

Perspex kleuren

Perspex wordt er in vele soorten, maten en kleuren gemaakt. Zo ontwikkelen ze zowel XT (geëxtrudeerde) platen en ook gegoten platen. De XT platen zijn er zowel in helder als opaal. Alle overige platen zijn altijd in gegoten kwaliteit, waarbij er ook Perspex helder en opaal in gegoten kwaliteit is. Perspex kent een range qua kleuren die massief (niet-transparant) zijn en transparant. De massieve kleuren worden veelal voor freesletters gebruikt en zijn er in 3 mm, maar een aantal kleuren worden ook in 8 mm geproduceerd of dikker. De transparante kleuren zijn er vaak in 3 mm. Hierbij zijn er de standaard transparante kleuren, maar ook fluor en frosted (gezandstraald). De transparante Perspex kleuren worden dan ook vaak in de lichtindustrie gebruikt.

Perspex Toepassingen

Qua toepassingen hebben we al een aantal punten benoemd. Zo worden de massieve kleuren gebruikt voor freesletters en de transparante kleuren in de lichtindustrie. Perspex Opaal XT is de meest gebruikte plaat in de lichtindustrie en wordt in lichtbakken gebruikt voor reclame doeleinden. Verdere toepassingen zijn glasvervanging en beschermplaten met heldere platen en interieurdoeleinden met de Perspex kleuren. Uiteraard kom je Perspex ook tegen bij naamborden, signing of worden de Perspex platen gebruikt voor bewerkingen zoals stofkappen, folderstandaards, cirkels, etc. De toepassingen van Perspex zijn dan ook eindeloos en het is dan ook aan de creativiteit van de gebruiker wat men ermee wilt doen. Wilt u nog meer informatie over Perspex of de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.