Logo Dokter-Plexiglas.nl

Perspex

Naast acrylaat van het merk Plexiglas, bieden we u ook acrylaat platen aan van het bekende merk Perspex. Wij beschikken over een breed assortiment Perspex platen in uiteenlopende kleuren en diktes. Wij zagen uw nieuwe Perspex platen geheel gratis op maat, waardoor het plaatmateriaal perfect aansluit bij uw beoogde toepassingen. Hieronder vindt u ons complete aanbod aan Perspex materialen.

Vindt u in het onderstaande overzicht niet de gewenste kleur of wilt u Perspex platen van een andere dikte? Geen probleem !. Neem hiervoor contact op met een van onze collega's via onderstaande knoppen.

020-2611718Offerte aanvragen

Onze Perspex platen

Perspex kopen

Perspex platen bestellen is bij Dokter Plexiglas zeer eenvoudig. Aan de hand van uw wensen vult u op de productpagina gemakkelijk de gewenste afmetingen in. Wanneer u zeker bent van uw bestelling, vult u uw persoonlijke gegevens in en selecteert u de gewenst optie om uw Perspex op te halen of te laten bezorgen. Voltooi uw bestelling door aan de betaling te voldoen via iDEAL, Sofort, Bancontact of via bankoverschrijving. Nadat u de betaling gedaan heeft, gaan onze specialisten direct aan de slag met het op maat zagen van uw Perspex platen.

Wat is Perspex?

Naast Plexiglas, is Perspex één van de bekendste merknamen als het gaat om acrylaat, ook wel polymethylmethacrylaat of acrylglas genoemd. Dit is de scheikundige benaming voor het kunststof waaruit we Plexiglas en Perspex platen ontwikkelen. Dit type kunststof staat met name bekend als dé duurzame glasvervangers vanwege zijn slagvastheid en relatief lichte gewicht. Bovendien is Perspex relatief eenvoudig te bewerken, waardoor u bij Dokter Plexiglas profiteert van gratis op maat gezaagde Perspex.

Soorten Perspex platen

U vindt bij Dokter Plexiglas twee soorten Perspex: XT en gegoten Perspex. Iedere variant produceren we op een verschillende manier. Zo produceren we gegoten Perspex met behulp van twee glasplaten waarin de Perspex plaat uithardt. XT Perspex produceren we daarentegen door middel van extrusie. Perspex wordt hierbij onder extreem hoge drukt tot plaatmateriaal geperst, waardoor er meer spanning in de Perspex plaat ontstaat. Hierdoor is XT Perspex geschikt voor bijna alle doeleinden, maar minder bestand tegen warme bewerkingen, zoals buigen, laseren en polijsten.

Op onze website vindt u uitsluitend XT Perspex platen die we aanbieden in uiteenlopende diktes: van 2 mm t/m 15 mm. Dit plaatmateriaal is goedkoper dan gegoten Perspex en kan voor nagenoeg ieder doeleind gebruikt worden. We beschikken echter wel over gegoten Perspex van verschillende diktes: van 15 mm t/m wel 400 mm. Bent u geïnteresseerd in gegoten Perspex platen? Neem dan contact met ons op via onderstaande knoppen.

020-2611718Offerte aanvragen

Perspex kleuren

We maken Perspex in vele soorten, maten en kleuren: van transparant tot massief gekleurd. Zo ontwikkelen we XT (geëxtrudeerde) perspex platen en gegoten Perspex platen. De XT platen zijn verkrijgbaar in helder, opaal, transparant gekleurd en massief gekleurd.

Perspex helder

Helder Perspex is een van de populairste Perspex platen en is verkrijgbaar in uiteenlopende diktes: van 2 mm t/m 10 mm. Deze heldere Perspex plaat wordt voornamelijk gebruikt als duurzame glasvervanger omdat het wel 50% lichter en ruim 250 keer sterker is dan regulier glas.

Opaal Perspex

In tegenstelling tot helder Perspex, laat opaal Perspex slechts 65% van het licht door. Hierdoor zijn opaal Perspex platen uitermate geschikt voor toepassingen binnen de lichtindustrie. We bieden Perspex opaal aan in verschillende diktes: van 2 mm t/m 5 mm en zagen het plaatmateriaal gratis op maat voor u.

Gekleurd Perspex

Massief gekleurd Perspex wordt veelal gebruikt voor freesletters en is verkrijgbaar in 3 mm dikte. Naast de standaard dikte van 3 mm, produceren we, op aanvraag, ook dikker gekleurd Perspex. Hetzelfde geldt voor onze transparant gekleurde Perspex platen. Bovendien bieden we ook fluor en frosted (gezandstraald) Perspex aan. De transparant gekleurde Perspex platen zijn zeer geschikt voor lichtreclame en decoratiemateriaal.

Perspex zwart

Zwart Perspex is een van de vele massieve kleuren die we bij Dokter Plexiglas aanbieden. Het gitzwarte, stevige plaatmateriaal in verkrijgbaar in diktes van 3 mm t/m 10 mm. Onze zwarte Perspex platen worden veelal gebruikt voor interieurdoeleinden, zoals douchewanden en tafelbladen. Daarnaast is zwart Perspex ook uitermate geschikt voor toepassingen in de reclame industrie, zoals bijvoorbeeld freesletters of naambordjes.

Perspex wit

Wit Perspex is vanwege zijn neutrale kleur geschikt voor bijna ieder doeleind: zowel voor buiten als binnen. Witte perspex platen worden dan ook veelvuldig ingezet voor onder andere het interieur, reclame uitingen, wandbekleding in kantoorpanden en nog veel meer. Bij Dokter Plexiglas vindt u wit Perspex in verschillende diktes: van 3 mm t/m 10 mm. Ook dit plaatmateriaal zagen we gratis voor u op maat.

Perspex mat

We bieden twee varianten Perspex mat aan: Crystal Clear Frost en Polar White Frost. Mat Perspex is vanwege zijn verminderde doorzichtigheid extreem geschikt voor het creëren van privacy wanneer dit gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan douchewanden en medische behandelkamers. Vanwege de veiligheid, raden we echter af om mat Perspex te gebruiken als balkonafscheiding. Polycarbonaat is vanwege zijn enorme slagvastheid meer geschikt als balkonafscheiding. We bieden Perspex mat aan in de volgende diktes: 3 mm, 5 mm, 8 mm en 10 mm.

Perspex toepassingen

Zoals eerder vermeld, worden massief gekleurde perspex platen met name gebruikt voor freesletters en de transparant gekleurde platen voor lichtreclame. Perspex Opaal XT is de meest gebruikte plaat in de lichtindustrie en wordt in lichtbakken gebruikt voor reclame doeleinden. Verdere toepassingen zijn glasvervanging en beschermplaten. Uiteraard komt u Perspex ook tegen bij naamborden, stofkappen, folderstandaards, cirkels, etc. De toepassingen van Perspex zijn dan ook eindeloos en het is dan ook aan de creativiteit van de gebruiker wat men ermee wil doen.

Vragen? Neem contact op

Heeft u vragen over Perspex platen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden binnen uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op via 020-2611718 of vul ons contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op om u van persoonlijk advies te voorzien.

020-2611718Offerte aanvragen