Logo Dokter-Plexiglas.nl

Plexiglas Lijmen

Het lijmen van Plexiglas gebeurt voornamelijk voor het maken van stofkappen of bakjes van Plexiglas.

Het lijmen van Plexiglas is niet erg gemakkelijk. Het verlijmen van 2 Plexiglas platen aan elkaar wordt bij Dokter Plexiglas gedaan met Acryfix. Dit is een speciale acrylaatlijm die Plexiglas goed kan verlijmen met een andere Plexiglas plaat. Als je Plexiglas met een ander materiaal wenst te verlijmen, dan kun je beter kiezen voor een andere lijm, zoals 2 componenten lijm.

Verlijmen stofkap

Het verlijmen van stofkappen is een nauwkeurige bezigheid. Wij zagen de platen verstek zodat ze naadloos op elkaar aansluiten. Ook krijg je dan geen dikke randen waardoor het geheel er strakker uit ziet. Vooral voor kunstwerken is het belangrijk dat de stofkappen er strak uitzien. Wij leveren stofkappen dan ook alleen verstek verlijmd aan. Dit is een iets intensievere manier, maar wel met een mooier resultaat.

Na het verstek zagen van de Plexiglas platen, lijmen wij de platen met acryfix aan elkaar. Dit moet 24 uur uitharden. De platen worden ondertussen met een klem bij elkaar gehouden zodat ze niet losraken. Na 24 uur is de stofkap stevig en kan hij gebruikt worden.

Voorbeeld verlijmen

Hier ziet u een goed voorbeeld van een complexe lijm opdracht. Wij hebben deze M mogen maken voor Maastricht University. Het was een hele uitdaging en het heeft geresulteerd in een zeer tevreden klant. Het geeft ook aan dat met het lijmen van plexiglas erg veel mogelijk is. En dat wij de kwaliteit in huis hebben voor complex lijmwerk.

   Wilt u meer weten over het verlijmen van Plexiglas, of wilt u dat wij een stofkap of iets anders voor u verlijmen? Neem dan gerust contact met ons op via 020-2611718 of via email info@dokter-plexiglas.nl.