Geen zaagkosten ✓ Niet goed? Geld terug!  Perspex, Plexiglas!  Lage verzendkosten!  Bel ons! 020 2611718

Plexiglas Lijmen

Plexiglas Lijmen

Het lijmen van Plexiglas gebeurd voornamelijk voor het maken van stofkappen of bakjes van Plexiglas.

Het lijmen van Plexiglas is dan ook niet erg gemakkelijk. Het verlijmen van 2 Plexiglas platen aan elkaar wordt bij Dokter Plexiglas gedaan met Acryfix. Dit is een speciale acrylaatlijm die Plexiglas goed kan verlijmen met een andere Plexiglas plaat. Mits je Plexiglas met een ander materiaal wenst te verlijmen, dan kun je beter kiezen voor een andere lijm, zoals 2 componenten lijm.

Het verlijmen van stofkappen is een nauwkeurige bezigheid. Wij zagen de platen verstek zodat ze naadloos op elkaar aansluiten. Ook krijg je dan geen dikke randen waardoor het geheel er strakker uit ziet. Vooral voor kunstwerken is het belangrijk als de stofkappen er strak uit zien. Wij leveren stofkappen dan ook alleen verstek verlijmd aan. Dit is een iets intensievere manier, maar wel een mooiere manier.

Na het verstek zagen van de Plexiglas platen, lijmen wij de platen met acryfix aan elkaar. Dit moet 24 uur uitharden en de platen worden dan ook in een klem bij elkaar gehouden zodat ze niet los raken. Na 24 uur is de stofkap stevig en kan hij gebruikt worden.

Wilt u meer weten over het verlijmen van Plexiglas, of wilt u dat wij een stofkap of iets anders voor u verlijmen? Neem dan gerust contact met ons op via 020-2611718 of via email info@dokter-plexiglas.nl.