Logo Dokter-Plexiglas.nl

Trespa® platen

Bij Dokter Plexiglas vindt u een ruim aanbod aan Trespa® platen in verschillende kleuren, die wij volledig op maat zagen. Trespa® is hét bekendste merk op het gebied van HPL platen en kenmerkt zich door een zeer hoge kwaliteit en een strakke en gedetailleerde afwerking. Wij beschikken over verschillende Trespa® kleuren en zagen deze Trespa® platen volledig op maat, waardoor u bij Dokter Plexiglas altijd vindt wat u nodig heeft. Bekijk hieronder ons assortiment Trespa® platen en laat u inspireren.

Trespa® kopen

Trespa® op maat

Trespa® platen worden gebruikt voor interieur én exterieur, waardoor er altijd een Trespa® plaat op maat toepasbaar kan zijn. Wij zagen de gewenste Trespa® platen volledig op maat voor u, en leveren, indien gewenst, in delen aan op het project of bij u thuis, waardoor u tijd en geld bespaart. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van bepaalde hoekjes uit de Trespa® plaat of andere vrije vormen. Wij bewerken de Trespa® platen door ze te zagen, laseren of frezen, waardoor alle vormen en afmetingen kunnen worden geproduceerd. Wilt u Trespa® platen op maat laten maken? Neem dan contact met ons op via onderstaande knoppen of vraag direct een vrijblijvende offerte op maat aan.

020-2611718Offerte aanvragen

Wat is Trespa®?

Trespa® is een bekende naam op het gebied van exterieur HPL platen. Trespa® is gevestigd in het Limburgse Weert en produceert met behulp van de nieuwste technieken een grote verscheidenheid aan HPL platen. Denk bijvoorbeeld aan dunne opdekplaten die vaak worden gebruikt voor interieur doeleinden of voor beursstands. Daarnaast produceren zij de bekende 'gladde HPL platen'. Dit zijn vaak witte HPL platen die worden gebruikt voor bijvoorbeeld reclameborden. Desalniettemin zijn Trespa® platen voor het exterieur, zoals gevelbekleding, het populairst. Dit zijn Trespa® platen van 6 tot 8 mm dik die wij aanbieden in verschillende kleuren. Trespa® kenmerkt zich door haar hoge kwaliteit, strakke afwerking, duurzaamheid en weerbestendigheid van de HPL platen.

Verschil Trespa® en HPL

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen Trespa® en andere merken HPL platen, zoals o.a. ABET Laminati. Het antwoord hierop is erg eenvoudig: Trespa® is een merknaam die HPL platen produceert welke onder de naam Trespa® verkocht worden. Het is, zoals wel vaker het geval, zo'n bekend merk geworden dat de merknaam de oorspronkelijke productnaam vervangt. Dit is ook het geval bij bijvoorbeeld Luxaflex.

Eigenschappen van Trespa®

Een Trespa® HPL plaat wordt zoals iedere HPL plaat onder zeer hoge druk geperst, waardoor Trespa een uit houtpulp bestaande compacte kern heeft en zeer hard is. Door de hoge dichtheid en de afwerking met harde toplagen van kunsthars zijn Trespa® platen zeer krasbestendig. Alleen extreme krachten of puntbelasting kunnen zorgen voor beschadiging aan de Trespa® platen. Omdat Trespa® platen veelal buiten worden gebruikt, zijn ze allen voorzien van een uv-bestendige toplaag. Hierdoor verkleuren de Trespa® platen niet en gaan de platen soms tot wel 30 jaar mee.

Trespa® monteren

Het monteren van uw Trespa® platen is zeer eenvoudig. Hierbij is de montagemethode grotendeels afhankelijk van de ondergrond. Voor het juist bevestigen van uw nieuwe HPL platen heeft u grofweg twee mogelijkheden:

  • Trespa platen lijmen
  • Trespa platen schroeven

Bij het verlijmen van Trespa® platen is het van groot belang dat er voldoende oppervlak/ondergrond is. Door de speciale lijm goed te verdelen over de Trespa® platen, heeft de lijm voldoende oppervlakte om het relatief zware gewicht van de platen te kunnen dragen. Wanneer dit niet het geval is, is de kans op het losraken of doorbuigen van Trespa® platen groot. In dat geval adviseren wij om uw nieuwe Trespa® platen vast te schroeven. Het schroeven van Trespa® is de meest stevige en veilige keuze. Let hierbij wel op dat vuil zich kan ophopen rondom de schroeven, waardoor het reinigen van Trespa® plaat lastiger is.

Trespa® reinigen

Vanwege het gladde oppervlak, is het schoonmaken van een Trespa® plaat zeer gemakkelijk. Met name voor Trespa® platen die u in de buitenlucht plaatst is het regelmatig schoonmaken met een licht reinigingsmiddel ruim voldoende. Alle Trespa® platen zijn voorzien van een keiharde toplaag die bestand is tegen schoonmaakmiddelen, waardoor de platen niet verkleuren of beschadigen.

Trespa® kleuren

We bieden Trespa® platen in allerlei kleuren en kleurtinten aan. De Trespa® platen worden veelal gebruikt als gevelbekleding, waardoor u bij Dokter Plexiglas HPL platen in alle gangbare gevelkleuren vindt. Denk hierbij aan:

Ook voor andere toepassingen bieden wij geschikte HPL platen aan. Voor bijvoorbeeld de productie van reclameborden bieden wij HPL wit glad aan, die als goede en stevige basis dient. Daarnaast bieden wij gekleurd HPL, aan, dat eveneens geschikt is voor bijvoorbeeld boeiborden op en langs het dak en gevelbekleding van een woning of kantoorpand.

Trespa® gevelbekleding

Trespa® ontwikkelt HPL platen die dienen als duurzame vervanger van hout, waardoor met name het onderhoud van woningen en kantoorpanden minder intensief is geworden. Dankzij de hardheid, weersbestendigheid en waterdichtheid van Trespa® platen, blijven gevels tegenwoordig langer mooi en hoeven ze minder snel vervangen te worden. Nieuwbouw woningen en kantoorpanden zijn tegenwoordig dan ook vaak al voorzien van kunststof gevels. Oudere gebouwen zijn echter in veel gevallen nog voorzien van houten gevels, waardoor er regelmatig onderhoud en schilderwerk noodzakelijk is. Het toepassen van Trespa® platen voor deze toepassing bespaart u dus op zowel investering als onderhoudskosten en geeft het u een lage TCO (Total Cost of Ownership).

Overige Trespa® toepassingen

Een andere toepassing van Trespa® platen zijn reclameborden langs verschillende sportvelden. Trespa® reclameborden zijn zeer impactbestendig, waardoor ze niet zullen breken of beschadigen wanneer er met hoge snelheid een Voetbal, hockeybal of ijshockeypuck tegen het reclamebord aankomt. Daarnaast staat Trespa® bekend om het feit dat het materiaal, mits goed onderhouden, zeer hygiënisch is, waardoor ook veel wanden van ziekenhuizen en laboratoria worden gemaakt van Trespa platen.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op

Heeft u een vraag over onze Trespa platen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw verbouwing / project of andere toepassing? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten via 020-2611718 of stuur een e-mail naar info@dokter-plexiglas.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.