Geen zaagkosten ✓ Niet goed? Geld terug!  Perspex, Plexiglas!  Lage verzendkosten!  Bel ons! 020 2611718

Plexiglas Boren

Wij boren het Plexiglas voor u

Wilt u uw Plexiglas plaat ophangen of bevestigen doormiddel van boorgaten kan dat! Het voorboren van Plexiglas doen wij voor u met alle plezier, via de webshop kunt u geen voor geboort plexiglas bestellen u moet ons dan even bellen.of mailen info@dokter-plexiglas.nl De kosten voor het vor boren zijn over het afgemeen € 1,- rekenen per boorgat. U moet de positei van het midden van het boorgat aangeven gaarne in mm. Voor een boorgaten in de hoeken geeft u dan aan H/H20/20 Diameter 4 mm.

Let op een gat boren kan tot maximaal 8 mm wilt u het groter dan moeten wij het plexiglas laseren . Ook moet het boorgat niet te dicht bij de kant komen te zitten dit geld voor de rand van het plexiglas 8 mm is echt wel een minimaale rand afstand die gewesnt is.

Plexiglas zelf boren

Plexiglas Boren
Ten eerste heeft u een boormachine nodig met een ijzerboor. Een houtboor mag overigens ook. Het is erg belangrijk om de plaat vlak te leggen.
Het meest verstandig is om het op een plaat te leggen waar u in mag boren. Hierdoor komt de plaat mooi vlak te liggen en kan hij niet vibreren. Het is namelijk erg belangrijk
dat de plaat niet heen en weer kan. De trillingen kunnen ervoor zorgen dat de boormachine dan geen goede hou vast krijgt op het Plexiglas, waardoor het kan scheuren of breken.

U kunt de plaat eventueel vast leggen met klemmen. Verder is het belangrijk dat u de boor zelf het werk laat doen. Hard door drukken heeft geen zin en de kans dat de plaat stuk gaat
is dan groter.

Een andere belangrijke tip is dat u minimaal 10 mm uit de rand boort. Als er te dicht bij de rand boort kan hij doorscheuren naar de rand toe.

Als u de plaat buiten gaat ophangen is het extra belangrijk om het boorgat groter te maken dan de schroef. Plexiglas gaat namelijk werken bij temperatuurswisselingen. Het materiaal kan uitzetten en krimpen. Als de schroef precies past, en de plaat groeit, dan scheurt hij het eerst rond de boorgaten. Als u het boorgat 2 mm groter maakt, bijvoorbeeld 6 mm met een schroef van 4 mm, dan kunt u dit voorkomen. Ook is het verstandig om er een transparant rubberen ringetje om de schroef te doen. Die bescherm het Plexiglas tegen de schroef en houdt de schroef tegen als het materiaal groeit.