Logo Dokter-Plexiglas.nl

Plexiglas Boren

Wij boren het Plexiglas voor u

Wilt u uw Plexiglas of polycarbonaat plaat ophangen of bevestigen door middel van boorgaten : dat kan! Het voorboren van Plexiglas doen wij voor u met alle plezier. Via de webshop kunt u echter geen voorgeboord plexiglas bestellen. U moet ons dan even bellen of mailen naar info@dokter-plexiglas.nl De kosten voor het boren zijn over het algemeen vanaf € 1,50 te rekenen per boorgat. U moet de positie van het midden van het boorgat aangeven, bij voorkeur exact in millimeters ( mm ). Voor een boorgat of boorgaten in een hoek / hoeken geeft u dan bijvoorbeeld aan H/H 20/20 Diameter 4 mm. De richtlijnen voor polycarbonaat boren zijn gelijk.

Let op : een gat boren kan tot maximaal 8 mm. Wilt u een groter boorgat dan moeten wij het plexiglas laseren . Ook moet het boorgat niet te dicht bij de kant komen te zitten. Vuistregel : van de rand van het plexiglas is 8 mm de minimale afstand die mogelijk is.

Plexiglas zelf boren

Ten eerste heeft u een boormachine nodig met ( ons advies ) een ijzerboor. Een houtboor mag overigens ook. Het is erg belangrijk om de plaat vlak te leggen.
Het meest verstandige is om het plexiglas op een plaat te leggen waar u in mag boren. Hierdoor komt de plaat mooi vlak te liggen en kan hij niet vibreren. Het is namelijk tijdens het boren erg belangrijk dat de plaat niet heen en weer kan. De trillingen kunnen ervoor zorgen dat de boormachine dan geen goede houvast krijgt op het Plexiglas, waardoor het kan scheuren of breken.

U kunt de plaat eventueel vastzetten met klemmen. Verder is het belangrijk dat u de boor zelf het werk laat doen. Hard doordrukken heeft geen zin en de kans dat de plaat stuk gaat is dan groter.

Een andere belangrijke tip is dat u minimaal 10 mm uit de rand boort. Indien u te dicht bij de rand boort kan het plexiglas doorscheuren naar de rand toe.

Als u de plaat buiten gaat ophangen is het extra belangrijk om het boorgat groter te maken dan de schroef. Plexiglas gaat namelijk werken bij temperatuurwisselingen. Het materiaal kan uitzetten en krimpen. Als de schroef precies past, en de plaat uitzet, dan is de kans groot dat plaat scheurt rond de boorgaten. Als u het boorgat 2 mm groter maakt, bijvoorbeeld 6 mm met een schroef van 4 mm, dan kunt u dit voorkomen. Ook is het verstandig om een transparant rubberen ringetje om de schroef te doen. Die beschermt het Plexiglas tegen de schroef en houdt de schroef tegen als het materiaal uitzet.

Totaal assortiment Kunststoffen

Ons totaal assortiment kunststoffen vindt u het beste op onze dokter plexiglas pagina.

Vanuit deze positie navigeert u het makkelijkst door alle beschikbare kunststof producten.

Plexiglas boren