Logo Dokter-Plexiglas.nl

Plexiglas Stofkap

Wij kunnen voor u ook plexiglas stofkappen maken in ieder formaat. Indien gewenst leveren wij er een sokkel bij in uw voorkeur kleur. De sokkel zal uitgevoerd worden in MDF of in steigerhout.

Vraag direct een offerte aan via tel. 020-2611718.

Onze stofkappen

Wij onderscheiden ons door het leveren van hoge kwaliteit stofkappen tegen een marktconforme prijs. Voor deze stofkappen gebruiken wij gegoten acrylaat aangezien dat zich beter laat verlijmen dan een geëxtrudeerde variant. Het is ook mogelijk om de stofkap in  kraswerend Plexiglas te laten uitvoeren. Al onze stofkappen worden in verstek uitgevoerd, zodat de mooiste hoekaansluiting ontstaat. Wilt u toch net iets anders dan een normale stofkap, dan kan dit natuurlijk. Wij maken de stofkappen in iedere gewenste afmeting. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden.

Kortom "Plexiglas Stofkap van musea kwaliteit geheel op uw gewenste maat"

Waarom een Stofkap?

  • Voor musea voor het beschermen van kunst.
  • Gebitsreinigingskap
  • Voor winkels voor het presenteren van producten.
  • Voor platenspelers voor het afschermen van de LP.
  • Voor tandartsen die gebitten reinigen.
  • Voor beurzen voor productpresentatie.
  • Voor het beschermen van uw kunst.
  • Kappen voor architecten voor maquettes.
  • Kappen voor modelbouw.
  • En uw creatieve geest!

Baklijsten Plexiglas

Baklijsten zijn hele lage stofkappen die vaak verticaal worden geplaatst. In een baklijst kun je bijvoorbeeld een schilderij ophangen en dit beschermen tegen UV-licht en natuurlijk tegen stof.

Plexiglas Baklijst

Bij baklijsten kunt u zelf uiteraard het formaat kiezen, maar ook wat voor kleur achterplaat u wilt. Voor het ophangen van een baklijst zijn er verschillende mogelijkheden. Wij kunnen er keep-latten achter zetten, zodat de lijst een stukje van de muur komt te hangen of we kunnen er gaten in maken (aan de achterkant) zodat u hem aan een bestaand ophangsysteem kunt bevestigen. Heeft u nog andere wensen, dan vernemen wij dat graag.

Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen, bel ons gerust op tel. 020-2611718 of vul ons contactformulier in. Mailen kan natuurlijk ook naar info@dokter-plexiglas.nl.

Plexiglas Stofkap produceren

Het maken van een stofkap gaat in bepaalde stappen. Allereerst beginnen we met de afmeting. Het is belangrijk om te weten of de maten binnen of buitenmaten zijn. Zo weten we zeker dat het precies past voor uw doeleind. Daarop volgend worden de platen op maat verzaagd. De volgende stap is het verstek zagen van de platen. We doen dit bij iedere stofkap. We kunnen ook een stofkap maken door ze stomp op elkaar te lijmen, maar de randen zien er dan beduidend minder mooi uit en ook is het minder stevig. Na het verstek zagen wordt het aan elkaar verlijmd. Dit gebeurd met acryfix. Door de chemische reactie van de lijm versmelten de randen aan elkaar en zo vloeit het in elkaar over. De randen zijn hierdoor strak en mooi transparant. Het duurt even voordat de lijm is uitgehard. De platen worden dan ook vastgeklemd aan elkaar totdat alles goed is uitgehard. De stofkap is na 24-48 uur uitharden klaar.

Dus of u nu een stofkap nodig heeft voor een modelauto, lp-speler of een kunstwerk, bij Dokter Plexiglas bent u aan het juiste adres. Wij maken stofkappen in alle afmetingen die u maar wenst. U kunt bij ons een offerte aanvragen via 020-2611718 of stuur een e-mail naarinfo@dokter-plexiglas.nl.

Totaal assortiment Kunststoffen

Ons totaal assortiment kunststoffen vindt u het beste op onze dokter plexiglas pagina.

Vanuit deze positie navigeert u het makkelijkst door alle beschikbare kunststof producten.