Logo Dokter-Plexiglas.nl

Plexiglas Mat

Mat plexiglas, ook bekend als Frost-plexiglas, vindt u goedkoop, gratis gezaagd en op maat bij Dokter Plexiglas. Dit product hebben we in de diktes 3mm tot en met 10mm en bieden we aan in twee uitvoeringen: Crystal Clear Frost en Polar White Frost. Bekijk hieronder ons assortiment. Voor vragen kunt u elke dag terecht bij onze klantenservice.

Onze soorten plexiglas mat

Dokter Plexiglas biedt twee soorten mat plexiglas aan die qua toepassingen sterk op elkaar lijken. Hieronder gaan we dieper in op deze soorten.

Crystal Clear Frost

Polar White Frost

Een heldere plexiglasplaat die gezandstraald wordt, krijgt daarmee een matte uitstraling (lijkt een beetje op melkglas) terwijl de kern van de plaat nog helder is. Deze variant noemen we Crystal Clear Frost en is vooral populair bij het maken van douchedeuren, in keukens en medische omgevingen. Crystal Clear Frost platen hebben een erg mooie lichttransmissie. Dat houdt in dat ze licht dat erop valt erg goed verspreiden. De tweede variant is Polar White Frost. Ook deze plexiglasplaat heeft een gezandstraald oppervlak, alleen is het in de basis niet helder, maar opaal plexiglas. De plaat is in de kern dus niet helder, maar wittig. Op het oppervlak is hij daardoor behoorlijk witter dan de Crystal Clear Frost. Qua toepassing wordt hij hetzelfde gebruikt als de Crystal Clear. De Polar White Frost laat echter minder licht door. Polar White Frost is enkel op aanvraag verkrijgbaar.

Afhankelijk van hoeveel licht de plaat moet doorlaten, kunt u kiezen welke plaat voor u het geschiktste is. Moet de plaat minder licht doorlaten? Dan raden we de Polar White Frost aan. Voor een plaat die meer licht door moet laten, is de Crystal Clear Frost een beter idee.

Plexiglas mat op maat

Bij Dokter Plexiglas bestelt u mat plexiglas op maat. Op de productpagina van het gewenste plexiglasproduct vindt u invoervelden voor de breedte en lengte. Nadat u de lengte en breedte invult, berekent onze tool automatisch de juiste prijs. Voor de breedte en lengte hanteren we de volgende eisen:

  • Breedte: minimaal 100mm en maximaal 2030mm
  • Lengte: minimaal 100mm en maximaal 3050mm

Het op maat zagen doen we gratis voor u.

Mat plexiglas is niet geschikt voor...

Regelmatig krijgen we de vraag waar matte platen wel en niet geschikt voor zijn. We raden u in ieder geval aan om mat plexiglas niet bij een balkon of balustrade te gebruiken (dan is polycarbonaat een veiliger en beter alternatief!). Voor bijvoorbeeld lichtbakken en douchedeuren is mat plexiglas wel geschikt. Ook voor ruimtes binnen, zoals in medische behandelruimtes, is mat plexiglas een geschikt product.

Het bewerken van mat plexiglas

Net als elk ander plexiglas, is ook de matte variant zeer goed bewerkbaar. Denk hierbij aan:

Dit zijn diensten die wij goedkoop uit kunnen voeren. Kijk voor meer informatie hierover op de desbetreffende pagina.

Klantenservice

Voor vragen over Dokter Plexiglas, de verschillende producten of over mat plexiglas kunt u natuurlijk terecht bij onze klantenservice. Laat een bericht achter via het contactformulier, bel naar 020-2611718 of stuur een mail naar info@dokter-plexiglas.nl.