Logo Dokter-Plexiglas.nl

Foto op Plexiglas

Plexiglas laten bedrukken kan op vele verschillende manieren. Veel mensen kennen deze het principe van een foto op Plexiglas. Toch zijn er meerdere manieren om tot een mooi resultaat te komen. Dokter Plexiglas kan alle methodes aanbieden en hieronder leggen wij uit welke mogelijkheden er zijn.

Foto op Plexiglas mogelijkheden


De eerste optie en veelgebruikte optie is door een foto rechtstreeks op de plaat te printen. Die gebeurd met een flatbedprinter. Zo'n printer kan overigens op veel soorten materialen printen zoals Plexiglas, Hout, steen etc. De directe print geeft een mooi scherp resultaat en kan op 2 manieren worden gebruikt. Als er geen witte backing geprint of geplakt wordt, dan laat de print licht door en is de foto doorschijnend. Dit kan een mooi effect geven, maar zal niet voor iedere foto of toepassing geschikt zijn. Wanneer er wel een witte backing op geprint of geplakt wordt, komen de kleuren goed uit en is de foto niet meer transparant. U heeft zo een hagelscherpe foto op Plexiglas staan.

Een tweede methode is door een foto op folie te laten printen. Deze folie wordt dan op het Plexiglas geplakt en geeft zo een vergelijkbaar resultaat als wanneer je de foto door een flatbedprinter erop laat zetten. Ook hierbij geldt dat een witte backing noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat de foto niet doorzichtig wordt. Het voordeel van een foto op folie printen is dat het vaak een scherper resultaat geeft en het is ook minder gevoelig voor schade.

Verder is het belangrijk om rekening te houden met de dikte van de plaat. Kleine foto's kunnen in principe op een plaat van 3 mm dik, toch is 5 mm vaak te adviseren. Een plaat met iets meer body geeft een mooier resultaat. Bij grotere afmetingen van de foto of bij bijvoorbeeld een oorkonde of certificaat kan het mooier of verstandiger zijn om een plaat van 10 mm te gebruiken.

Ook is het verstandig om na te denken over wat u met de randen wilt doen. Standaard worden de platen gezaagd en zijn de randen iets doffer. In de meeste gevallen is het mooier de randen te laten polijsten zodat ze dezelfde glossy afwerkingen krijgen als de bovenkant van de plaat. De platen kunnen ook gelaserd worden om zo een gladde rand te krijgen.

Wilt u meer informatie over foto's op plexiglas, welke optie u moet kiezen, neem dan contact met ons op via 020-2611718 of via info@dokter-plexiglas.nl