Logo Dokter-Plexiglas.nl

HPL platen

We beschikken over een zeer groot assortiment HPL platen van het hoogwaardige merk ABET®. U vindt bij ons HPL platen in allerlei kleuren, tinten, diktes en afwerkingen: wit, crème, grijs, rood, groen, blauw, oranje en nog veel meer kleuren. Naast deze verschillende kleuren, bieden wij HPL platen in meerdere diktes aan: variërend van 3 tot en met 15 mm, zonder of met gekleurde kern. Alle HPL platen van ABET® zijn van de hoogste kwaliteit en zagen wij gratis op maat, waardoor u altijd een passende plaat vindt. Bekijk hieronder ons complete aanbod HPL platen en laat u inspireren.

HPL op maat

Wat is HPL?

HPL is een afkorting voor High Pressure Laminate. De HPL platen van ABET® worden onder een enorme druk samengeperst, waardoor ze een hogere dichtheid krijgen en ze extreem sterk worden. De compacte HPL platen bestaan in de kern uit hardpapier en hars, en zijn voorzien van een zeer sterke en robuuste toplaag. De toplaag bestaat uit fenolhars, waardoor de platen zeer krasbestendig zijn. Het eindresultaat is een sterke, kras vaste en gemakkelijk te monteren HPL plaat.

De hoogste kwaliteit HPL platen van ABET®

ABET® is een zeer bekende naam op het gebied van zowel interieur als exterieur en produceert hoogwaardige HPL platen, die in Italië (Piëmonte) geproduceerd worden. ABET® is een Italiaans familiebedrijf dat met behulp van de nieuwste technieken een grote verscheidenheid aan HPL platen produceert en deze wereldwijd verkoopt. Denk hierbij o.a. aan opdekplaten voor deuren, scheidingswand platen, plafondplaten, aanrechtbladen en gevelbeplating. Deze worden vaak gebruikt voor zowel interieur als exterieur toepassingen. Daarnaast produceren zij de bekende 'gladde HPL platen'. Dit zijn vaak witte HPL platen die worden gebruikt voor bijvoorbeeld reclame en andere presentatieborden. Een van de voordelen van ABET® - HPL is dat de platen tweezijdig gekleurd zijn en dat bespaard vaak op additionele schilderwerk kosten. De ABET® - HPL platen zijn leverbaar van 0,5 tot 18 mm dik, in verschillende kleuren en indien gewenst met gekleurde kern. ABET® - HPL platen kenmerken zich door de hoge kwaliteit, strakke afwerking, toepasbaarheid en weerbestendigheid van de HPL platen.

Eigenschappen HPL

HPL platen zijn ontwikkeld als betaalbare en duurzame vervanger voor onder andere houten platen of andere HPL merknamen. Dankzij het unieke productieproces, waarbij hardpapier en hars onder extreem hoge druk samengeperst worden, ontstaat de zeer stevige ABET® - HPL plaat. Iedere ABET® - HPL plaat is afgewerkt met een zeer krasbestendige en vochtwerende toplaag, waardoor de platen zeer geschikt zijn voor zowel interieur als exterieur toepassingen. De HPL platen kenmerken zich onder andere door hun:

  • UV-bestendigheid
  • Duurzaamheid
  • Kras- en stootvastheid
  • Hitte- en vochtbestendigheid
  • Hygiëne: zeer eenvoudig te reinigen
  • Breed scala aan kleuren en afwerkingen

HPL gevelbekleding

ABET® ontwikkelt HPL platen die dienen als duurzame vervanger van hout, waardoor met name het onderhoud van woningen en kantoorpanden minder intensief is geworden. Dankzij de hardheid, weersbestendigheid en waterdichtheid van HPL platen, blijven gevels tegenwoordig langer mooi en hoeven ze minder snel vervangen te worden. Nieuwbouw woningen en kantoorpanden zijn tegenwoordig dan ook vaak al voorzien van kunststof gevels. Oudere gebouwen zijn echter in veel gevallen nog voorzien van houten gevels, waardoor er regelmatig onderhoud en schilderwerk noodzakelijk is. Het toepassen van HPL platen voor deze toepassing bespaart u dus op zowel investering als onderhoudskosten en geeft het u een lage TCO (Total Cost of Ownership).

HPL reinigen

HPL platen hebben een zeer dichte oppervlaktestructuur, waardoor vuil en stof zich minder snel aan de plaat vasthecht. Bovendien maakt u de platen gemakkelijk schoon met behulp van een mengsel van water en een licht schoonmaakmiddel. Dankzij de krachtige toplaag brengt zelfs krachtig schoonmaakmiddel geen schade toe aan uw HPL platen van ABET®.

Soorten HPL platen

Bij Dokter Plexiglas vindt u HPL platen van verschillende merken, namelijk: Trespa en ABET®. We beschikken over een ruime voorraad ABET® - HPL Platen in verschillende kleuren en met verschillende diktes van 6 tot 18 mm. HPL platen van ABET® zijn zeer geschikt als stootbord, in verband met de hogere krasbestendigheid. Ook indien u, uw HPL platen toepast voor intensief gebruik, zoals in keukens, badkamers, operatiekamers, liften etc. raden wij u aan de ABET® - HPL platen aan. Deze platen zijn extreem krasbestendig en bieden wij aan als gladde, witte HPL plaat en als gekleurde HPL plaat.

Welke HPL plaat heb ik nodig?

Iedere HPL plaat die wij aanbieden, is van de hoogste kwaliteit. Welk type ABET® - HPL plaat het beste bij u past, is echter afhankelijk van de beoogde toepassing. Zo bieden wij de ABET® - HPL plaat in de wit gladde variant aan in verschillende diktes, die hierdoor voor interieur én exterieur gebruikt kunnen worden. Wanneer het gebruik van de HPL platen zeer intensief is en de platen buiten gebruikt worden, raden we u aan om voor een ABET® - HPL type MEG (Material External Grade) plaat te kiezen. Hierdoor bent u voordeliger uit en bent u verzekerd van het toepassen van een extreem weer en temperatuurbestendige HPL plaat. Bovendien zijn de HPL platen van ABET® aan beide zijden gekleurd waardoor eventueel schilderwerk voorkomen kan worden.

Veelgestelde vragen over HPL platen

Heeft u vragen over HPL of vraagt u zich af of HPL platen geschikt zijn voor uw gewenste doeleinden? Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen met betrekking tot HPL platen. Vindt u geen antwoord op uw vragen of heeft u behoefte aan deskundig advies op maat? Neem dan telefonisch contact op met onze klantenservice via 020 - 2611718 of stuur een e-mail naar info@dokter-plexiglas.nl.

Is HPL hetzelfde als Trespa?

Trespa® is een van de bekendste producenten van HPL platen en is dan ook een merknaam van HPL. Het merk is inmiddels zo bekend dat veel mensen vergeten dat het om een merknaam gaat, zoals dit ook het geval is bij bijvoorbeeld Luxaflex, Airfyer en Labello. HPL is daarentegen een verzamelnaam voor alle kunststofplaten die onder extreem hoge druk worden geproduceerd.

Zijn HPL platen waterbestendig?

HPL platen worden onder enorme druk geproduceerd en zijn voorzien van een keiharde toplaag. Deze laag zorgt ervoor dat de platen bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden: warm en koud. Daarnaast is HPL hierdoor waterdicht en verkleurd het niet door Uv-straling.

Wat kost een HPL plaat?

De prijs van een HPL plaat is afhankelijk van de gewenste afmeting en start bij € 114,05 per M2. Ben je benieuwd naar de exacte prijs van uw nieuwe HPL platen? Vul dan op de desbetreffende productpagina de gewenste afmeting is en de prijs wordt automatisch berekend.

Van welk materiaal worden HPL platen gemaakt?

HPL platen bestaan uit verschillende materialen, namelijk: houtvezel, papierpulp, fenolhars en melaminehars. Papierpulp, houtvezel en fenolhars worden onder hoge druk samengeperst, waardoor de HPL plaat ontstaat. Vervolgens wordt iedere HPL plaat voorzien van een harde toplaag die bestaat uit melaminehars. Dit type hars is de hardste synthetische organische stof, waardoor HPL krasbestendig is.

Hoe sterk is HPL?

HPL is extreem sterk en kent een zeer hoge weerstand tegen breken en buigen, waardoor deze kunststof platen eveneens zeer vaak gebruikt worden in vandalismegevoelige situaties. Denk bijvoorbeeld aan bus- en fietshokjes. De toplaag van HPL platen is eveneens zeer glad, waardoor graffiti zich niet goed hecht en de platen zeer eenvoudig zijn schoon te maken.

Hoe HPL zagen?

Voor het op maat zagen van uw nieuwe HPL platen heeft u een zaagblad met zeer fijne vertanding nodig, waardoor u zeer nauwkeurig zaagt en de kans op splinters en beschadigingen minimaal is. Kies hiervoor bij voorkeur een metaalzaag en zorg er tijdens het zagen van HPL voor dat u de plaat stevig vastklemt.

Is HPL vuur- en hittebestendig?

HPL platen zijn bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden: zowel extreem koud als warm. Dankzij de harde toplaag zijn de HPL platen hittebestendig en zijn ze niet gevoelig voor verkleuring onder de invloed van uv-straling van de zon.

Wilt u contact met ons opnemen?

Heeft u professionele hulp nodig bij het vinden van de juiste ABET® - HPL plaat of heeft u vragen? Neemt u dan contact op met een van onze professionals via 020-2611718 of vraag direct een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.