Logo Dokter-Plexiglas.nl

Levensmiddelen

Er zijn verschillende kunststoffen geschikt voor de voedsel en levensmiddelen industrie.

Polycarbonaat wordt veel gebruikt als beschermplaat in de vleesverwerkende industrie. Het kan het spatten van levensmiddelen goed opvangen. Ook is polycarbonaat geschikt als beschermkap voor machines waar levensmiddelen op verwerkt worden.

HMPE is een andere kunststof dat gebruikt wordt voor levensmiddelen. Vaak wordt het materiaal met certificaat geleverd waarin aangegeven staat dat het geschikt is voor levensmiddelen. HMPE wordt veel gebruikt als snijplaat. In iedere keuken thuis zijn snijplaten ook van HMPE. Steeds vaker wordt kleur gebruikt. Bij veel visverwerkende bedrijven gebeurt dat al, maar bij ook steeds meer andere levensmiddelen wordt blauw HMPE gebruikt. Dit komt omdat er geen blauw voedsel is, en als er eventueel een stukje HMPE af zou gaan, dan valt het gelijk op.

Ook delrin is een geschikt materiaal voor de levensmiddelen industrie. Het materiaal is makkelijk te bewerken tot iedere vorm. Hamburgers worden bijvoorbeeld uit vlees geperst met een delrin plaat in de vorm van een hamburger.

Bent u op zoek naar een plaat voor levensmiddelen? Hieronder staan een aantal materialen die hiervoor geschikt zijn. Staat uw materiaal er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij hebben een breder assortiment aan materialen dan alleen op onze website staan. U kunt ons bereiken op 020-2611718 of via email info@dokter-plexiglas.nl.