Logo Dokter-Plexiglas.nl

Plexiglas opaal

We beschikken over een zeer ruime voorraad plexiglas opaal, ook wel melk plexiglas of plexiglas melkwit. Plexiglas opaal platen zijn uitermate geschikt voor in de lichtindustrie omdat het slechts tussen 60% en 65% van het kunstlicht doorlaat. We produceren plexiglas melkwit platen in verschillende afmetingen en dikten zagen ieder type plexiglas bovendien gratis op maat. Bent u geïnteresseerd in onze soorten plexiglas opaal platen en waar melkwit plexiglas geschikt voor is? Bekijk dan ons complete aanbod plexiglas opaal en bestel uw op maat gemaakte plexiglas opaal platen eenvoudig online.

Onze plexiglas opaal platen

Soorten plexiglas opaal

We produceren twee soorten plexiglas opaal: XT en gegoten. Gegoten plexiglas opaal platen gieten we in een frame en laten we uitharden, waardoor gegoten plexiglas melkwit minder spanning kent en vlakker is. Plexiglas XT-opaal platen worden daarentegen geëxtrudeerd en dus onder hoge druk geperst. Dit bewerkingsproces is sneller dan dat van gegoten plexiglas opaal platen en kent een hogere spanning in de platen. Welk type melk plexiglas u nodig heeft hangt af van de beoogde toepassing.

Welk type plexiglas opaal heb ik nodig?

De keuze tussen gegoten plexiglas opaal of plexiglas XT-opaal hangt af van de toepassing waarvoor u het gebruikt. Bij warme bewerkingen zoals laseren, polijsten, lijmen en buigen is het verstandig om te kiezen voor gegoten plexiglas opaal. Deze platen bevatten minder spanning, waardoor ze langer mooi blijven bij warme bewerkingen. XT-opaal plexiglas platen zijn geschikt voor de hardere bewerkingen zoals frezen, boren of zagen.

Afmetingen van plexiglas opaal platen

De afmetingen van de twee type plexiglas opaal platen is eveneens verschillend. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de afmetingen die we produceren.

Plexiglas opaal gegoten

Plexiglas XT-opaal

  • Standaard afmeting: 3050 mm x 2030 mm
  • Speciale afmeting: 4000 mm x 2050 mm én 6000 mm x 2050 mm
  • Dikten: 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 10 mm
  • Standaard afmeting: 3050 mm x 2050 mm
  • Speciale afmeting: 4000 mm x 2050 mm én 6000 mm x 2050 mm
  • Dikten: 2, 3, 4 en 5 mm

*De speciale afmetingen produceren we veelal speciaal voor de productie van lichtbakken.

Naast verschillende afmetingen en dikten, bieden we u voor gegoten plexiglas melkwit platen ook de keuze uit verschillende kleurintensiteiten. De standaard plexiglas XT-opaal platen laten tussen de 60% en 65% licht door, terwijl er bij gegoten plexiglas opaal platen meerdere mogelijkheden zijn. Zo bepaalt u aan de hand van de kleurintensiteit zelf eenvoudig de hoeveelheid licht die wordt doorgelaten door de plexiglas opaal platen. Door te variëren in kleurintensiteit produceren we ook plexiglas opaal platen die slechts 30%, 40% of 50% licht doorlaten.

Producteigenschappen plexiglas opaal

Plexiglas melkwit wordt meestal gebruikt in de lichtindustrie voor bijvoorbeeld lichtbakken, decoratiemateriaal en lichtreclame. Door een goede lichtdoorlatendheid en zeer nette afwerking worden lichtbronnen goed afgeschermd. Daarnaast is plexiglas opaal zeer eenvoudig te bewerken en verkrijgbaar in grote formaten, waardoor ook grote lichtbakken eenvoudig te produceren zijn. Ook zijn plexiglas opaal platen zeer geschikt als glasvervanging omdat het vergelijkbare eigenschappen heeft en bovendien een stuk lichter en minder breekbaar zijn. Plexiglas opaal platen zorgen eveneens voor meer privacy, waardoor ze veelal gebruikt worden voor een veranda, douche of uitbouw. Plexiglas opaal kan zowel binnen als buiten toegepast worden. Zo zijn de platen voorzien van Uv-filter, waardoor ze niet snel verkleuren en zijn ze goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Plexiglas melkwit versus melkglas

Met zowel plexiglas melkwit, ook wel plexiglas opaal genoemd, als regulier melkglas creëert u meer privacy op plekken waar dat gewenst is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kozijnen in badkamers, douchewanden, vergaderzalen, geluidschermen en kamers in ziekenhuizen en nog veel meer. Beide materialen laten slechts 60% tot 65% licht door en zorgen ervoor dat alleen vage contouren zichtbaar zijn. Ondanks grote overeenkomsten tussen plexiglas melkwit en regulier melkglas, zijn er ook belangrijke verschillen in eigenschappen tussen beide materialen. Veruit het grootste voordeel van plexiglas melkwit is dat het ruim 250 keer sterker en tot wel 50% lichter is dan regulier melkglas. Daarnaast is plexiglas zelf en het bewerken ervan een stuk goedkoper en eenvoudiger, waardoor u snel en goedkoper geniet van plexiglas melkwit op maat. Net als regulier melkglas is plexiglas melkwit geschikt voor buiten en is het materiaal uv-bestendig, waardoor het niet verkleurt en langer meegaat dan regulier glas.

Vragen? Neem contact met ons op

Heeft u vragen over plexiglas opaal of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via 020-2611718 of vul ons contactformulier in. Onze klantenservice is van maandag t/m donderdag bereikbaar van 08:30 uur - 17:00 uur en op vrijdag van 08:30 uur - 15:00 uur.