Logo Dokter-Plexiglas.nl

Plexiglas schoonmaken

Het schoonmaken van plexiglas is zeker geen hogere wiskunde, maar u moet wel even weten hoe u dit klusje het beste uitvoert. Door gebruik te maken van de juiste schoonmaak- en hulpmiddelen zorgt u ervoor dat uw plexiglas nog jarenlang in perfecte staat blijft. Lees ons nieuwste blog en u kunt meteen zelf aan de slag.

Benodigdheden voor het reinigen van plexiglas

Voor het schoonmaken van plexiglas heeft u het onderstaande nodig:

  • Lauwwarm water
  • Schoonmaakmiddel (bijvoorbeeld Dreft)
  • Microvezeldoek
  • Antistatische kunststofreiniger

Stap voor stap uw plexiglas schoonmaken

Het schoonmaken van kunststoffen als plexiglas en acrylaat doet u met een sopje van lauwwarm water in combinatie met een microvezeldoek. Om ervoor te zorgen dat vuildeeltjes tijdens het schoonmaken niet over het oppervlak bewegen en hiermee krassen veroorzaken, is het raadzaam om een ruime hoeveelheid water te gebruiken en de doek regelmatig uit te spoelen. Het gebruiken van schoonmaakmiddelen als Glassex en spiritus raden we af, aangezien ze vaste vuildeeltjes zoals stof en zand niet oplossen. Het risico hiervan is ook weer dat er krassen op het plexiglas ontstaan door het heen en weer bewegen van de doek. Ook chemische schoonmaakmiddelen als wasbenzine of aceton dient u niet te gebruiken. Deze laten een onherstelbare waas op het plexiglas achter en maken het oppervlak week.

Voorkom statische lading met een antistatische kunststofreiniger

Na het schoonmaken is het belangrijk dat het plexiglas niet statisch geladen raakt, dit trekt namelijk stof- en vuildeeltjes aan. En hoewel deze makkelijk weg te vegen zijn, laten ze hierbij helaas wel krassen achter op uw plexiglas. Het is dus zaak om de statische lading te voorkomen met een antistatische kunststofreiniger, bijvoorbeeld van het merk Burnus. Ook dit kunt u weer met een microvezeldoek over het plexiglas wrijven en vervolgens laten drogen. Naast het voorkomen van statische lading zorgt de kunststofreiniger er bovendien voor dat uw plexiglas langer schoon blijft. 

Het schoonmaken van sterk vervuild plexiglas

Is uw plexiglas sterk vervuild, bijvoorbeeld nadat uw caravan of boot in de winterstalling heeft gestaan? Blaas het plexiglas dan eerst schoon met een compressor en spoel het daarna af met een ruime hoeveelheid water. Vervolgens kunt u het geheel weer schoonmaken met een sopje van lauwwarm water. Veeg de ruit na afloop niet droog, maar laat hem drogen in de lucht.

Vragen? Neem gerust contact op

Heeft u na het lezen van dit blogartikel toch nog vragen over het schoonmaken van plexiglas? Schroom dan niet om contact op te nemen. Onze specialisten vertellen u graag meer.