Geen zaagkosten ✓ Niet goed? Geld terug!  Perspex, Plexiglas!  Lage verzendkosten!  Bel ons! 020 2611718

Plexiglas cirkels

Het maken van Plexiglas cirkels is een van de vele bewerkingen die wij kunnen doen op Plexiglas. Er zijn 2 methodes om cirkels uit Plexiglas te halen. Hieronder leest u hoe.

Plexiglas Cirkel methodes


De eerste methode om Plexiglas cirkels te maken is doormiddel van een laser. Een laser kan Plexiglas in allerlei figuren uitlaseren. Een cirkel is hier een voorbeeld van. Het voordeel van het laseren is dat de randen van de cirkel automatisch een "gepolijste" gladde en glossy rand krijgen. Zo heeft de cirkel een nette afwerking. Plexiglas cirkels kunnen in verschillende groottes en diktes gelaserd worden. Dit hangt allemaal af van het type laser en welke afmeting je op de laser kwijt kan.

De andere methode is door een cirkel te frezen. Dit kan met verschillende freesmachines. Feitelijk is een frees een kleine zaag die allerlei figuren uit Plexiglas kan halen. Het verschil ten opzichte van de laser is dat de randen nu iets doffer kunnen blijven. De randen zijn wel glad, maar zijn minder glimmend. Dit kan een afweging zijn om voor het laseren te kiezen.

Bij Dokter Plexiglas bieden wij beide mogelijkheden aan. De keuze is aan u. Wilt u een cirkel bestellen? Neem dan contact met ons op en wij gaan ermee aan de slag. We kunnen Plexiglas in alle soorten, kleuren en diktes in een cirkel maken.