Geen zaagkosten ✓ Niet goed? Geld terug!  Perspex, Plexiglas!  Lage verzendkosten!  Bel ons! 020 2611718

Onbreekbaar Plexiglas Helder

Bent u op zoek naar een Plexiglas plaat die niet kan breken of scheuren? Dan is Polycarbonaat de beste oplossing voor u. Polycarbonaat heeft alle eigenschappen die Plexiglas ook heeft, echter is het taaier van Plexiglas. Om die reden is het dan ook bijna onbreekbaar en zal het ook minder snel scheuren. Plexiglas kan we breken of scheuren.

Wat is Polycarbonaat?


Zowel Plexiglas als Polycarbonaat zijn transparante kunststoffen die overigens ook vaak in opaal verkrijgbaar zijn. Vaak halen mensen Plexiglas en Polycarbonaat door elkaar heen. Qua uiterlijk lijken ze ook behoorlijk op elkaar. Toch zitten er belangrijke verschillen tussen de beide materialen. Lees hieronder meer.

Verschillen Plexiglas of Onbreekbaar Plexiglas


Allereerst is Plexiglas stijver materiaal. Het materiaal blijft relatief vlak en lijkt het meest op glas. Polycarbonaat daarentegen is een stuk flexibeler. Hierdoor zullen de platen sneller doorhangen echter kunnen ze ook meer tegen intensief gebruik. Polycarbonaat vangt de klap dan ook beter op.

Verder is onbreekbaar Plexiglas oftewel Polycarbonaat ook veel taaier en slagvaster. Wanneer het materiaal intensief wordt gebruikt of de kans op vandalisme groter is, dan is Polycarbonaat aan te bevelen. Ook als u het materiaal zelf wilt bewerken is Polycarbonaat iets makkelijker in gebruik. Als u het gaat zagen of boren zal het materiaal minder snel scheuren of breken. Zo kan praktisch iedereen Polycarbonaat zelf bewerken.

Dus bent u op zoek naar onbreekbaar Plexiglas, of wilt u zelf Plexiglas bewerken maar bent u minder handig, dan is Polycarbonaat voor u de beste keuze. Hierboven zult u het Polycarbonaat zien staan waaruit u kunt kiezen.