Logo Dokter-Plexiglas.nl

Voorzetramen

Wilt u uw huis beter isoleren, wilt u uw glas in lood ramen beschermen of wilt u een betere bescherming tegen geluid? Dan zijn voorzetramen een goede oplossing.

Dubbel glas met voorzetramen

Door een voorzetraam te plaatsen kunt u het effect van dubbelglas nabootsen. Zeker bij oudere gebouwen is het vaak lastig om dubbel glas te installeren. Voorzetramen zijn dan een goede oplossing. Ze hebben een isolerende werking en kunnen gemakkelijk geïnstalleerd worden.

Glas in lood beschermen

Naast de isolerende werking zijn voorzetramen ook geschikt ter bescherming van bijvoorbeeld glas in lood. Zo worden ze vaak geïnstalleerd in kerken. Bij Dokter Plexiglas kunt u voorzetramen van Plexiglas bestellen. Het voordeel van dit materiaal is dat het goed te bewerken is en iedere gewenste vorm kan worden gemaakt. Zo past het voorzetraam altijd. Daarnaast kunnen wij de voorzetramen in meerdere kleuren leveren en met UV-bescherming. Dit voorkomt verkleuring van uw voorzetraam, maar het kan u ook extra privacy geven als u dat wenst.

Voorzetraam op maat

Het voordeel van het werken met Plexiglas is dat het materiaal goed op maat te maken is. Het materiaal is namelijk goed te bewerken met een decoupeerzaag, maar ook met een cirkelzaag, frees of eventueel laser. Zo kan het materiaal op iedere gewenste vorm worden gemaakt. De kozijnen waarin voorzetramen worden geplaatst zijn immers nooit helemaal recht. U kunt het materiaal dan ook netjes in de juiste vorm zagen zodat het altijd past. Uiteraard kunnen wij bij Dokter Plexiglas u hier ook mee helpen. Met de juiste tekening maken wij uw voorzetramen precies zoals u ze hebben wilt.

Qua kleuren worden de ramen vaak in helder gemaakt, echter is Plexiglas er bijvoorbeeld ook in opaal of in smoketinten. Afhankelijk van het interieur of privacy kunt u hierin een goede keuze maken. Ook is Plexiglas er in een ruime keuze qua dikte. Wilt u dat de platen beter isoleren, dan neemt u een dikkere plaat. Bij Dokter Plexiglas kunnen wij u goed helpen met het juiste advies.