Logo Dokter-Plexiglas.nl

Zelf een stofkap maken van plexiglas

Bent u op zoek naar de perfecte manier om een platenspeler, kunstwerk of ander object te beschermen en tegelijkertijd mooi te presenteren? Dan is een plexiglas stofkap een uitstekende oplossing. Plexiglas is vele malen sterker dan echt glas en dat terwijl het bovendien een stuk lichter in gewicht is. Dit vergemakkelijkt het ophangen, monteren of verplaatsen van de stofkap enorm.

U kunt ervoor kiezen om de benodigde stofkap(pen) door ons op maat te laten fabriceren, maar de handige doe-het-zelvers onder ons kunnen ook zelf een stofkap maken. Hoe u dit doet? U leest het in het onderstaande stappenplan.

Stap 1: afmetingen bepalen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen wat de afmetingen van de stofkap moeten worden. Een logische eerste stap is dus het opmeten van het voorwerp dat onder de stofkap terecht komt. De afmetingen van de daadwerkelijke stofkap neemt u vanzelfsprekend iets ruimer, zodat het voorwerp er nog goed onder past.

Stap 2: dikte bepalen

Ook de dikte van het plaatmateriaal is van belang. De ideale dikte bepaalt u aan de hand van hoe sterk de stofkap moet zijn. Houd er rekening mee dat dikkere platen een groter lijmoppervlak hebben. Voor het bepalen van de juiste dikte in relatie tot het formaat, hanteren we de volgende stelregel:

  • Stofkap van 400 x 400 mm à wanddikte van minimaal 4 mm
  • Stofkap van 500 x 500 mm à wanddikte van minimaal 5 mm
  • Stofkap van 600 x 600 mm à wanddikte van minimaal 6 mm
  • Etc.

Twijfelt u toch over de juiste wanddikte voor uw stofkap? Neem gerust contact op met onze specialisten via 020-2611718 of info@dokter-plexiglas.nl. We helpen u graag verder.

Stap 3: plexiglas platen bestellen

Heeft u de afmetingen en dikte van het plaatmateriaal bepaald? Dan is het tijd om het plexiglas op maat te bestellen. Dit doet u reuze eenvoudig via onze webshop. Bij Dokter Plexiglas verkopen we helder plexiglas plaatmateriaal van 2 tot 10 mm dik. Na het selecteren van de juiste dikte kunt u op de betreffende productpagina ook de gewenste lengte, breedte en het aantal platen invullen. Wij zagen het plexiglas vervolgens tot op de mm nauwkeurig en gratis voor u op maat. U heeft de keuze om de platen snel thuis te laten bezorgen of te komen afhalen bij ons in Almere. Bekijk hier ons plexiglas plaatmateriaal.

Stap 4: platen verlijmen tot stofkap

Alle benodigdheden in huis? Dan is het tijd om de losse delen te gaan verlijmen tot een volwaardige plexiglas stofkap. Hiervoor maakt u gebruik van een acrylaatlijm, bijvoorbeeld van het merk Acrifix. Het is belangrijk om de lijm nauwkeurig aan te brengen op de kopse kanten van het plaatmateriaal. Daarnaast is het van belang dat de delen goed gefixeerd blijven tijdens het verlijmen én het drogen. Na een droogtijd van ongeveer 3 tot 4 uur heeft de verbinding zijn volledige sterkte.

Liever kant-en-klare stofkappen?

Bent u niet zo’n klusser en bestelt u daarom liever kant-en-klare stofkappen? Ook dat is mogelijk bij Dokter Plexiglas. We hebben een groot aanbod standaardformaat plexiglas stofkappen, maar kunnen ze ook in een andere gewenste afmeting voor u realiseren. Bekijk hier onze standaardformaat plexiglas stofkappen.

Liever een of meerdere stofkappen op maat? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande buttons.