Logo Dokter-Plexiglas.nl

Welke dikte plexiglas heeft u nodig?

Bij Dokter Plexiglas bent u aan het juiste adres voor een gigantisch assortiment aan plexiglas platen. De keuze op het gebied van soorten en kleuren is enorm. Maar daar waar veel keuze is, ligt ook keuzestress op de loer. Een veelvoorkomende vraag onder onze klanten luidt dan ook: “Welke dikte plexiglas heb ik nodig?”. In ons nieuwste blog geven we hierover meer informatie.

De juiste dikte plexiglas hangt van de toepassing af

De juiste dikte plexiglas hangt vanzelfsprekend nauw samen met de toepassing die u voor ogen heeft. Voor beglazingstoepassingen en het vervangen van glazen ramen door plexiglas ramen adviseren we om altijd dezelfde dikte aan te houden als van het te vervangen glas. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een bootraam, de ramen van uw tuinhuisje of nieuwe voorzetramen. Houdt u dezelfde dikte plexiglas aan, dan bent u verzekerd van een perfecte pasvorm.

Gewenste afmetingen en bevestigingsmethode

Bij het bepalen van de plexiglas dikte is het niet alleen belangrijk om te weten waarvoor u het plaatmateriaal gaat gebruiken. Er zijn namelijk nog twee belangrijke factoren van invloed:

  • Welke afmetingen heeft u nodig?
  • Wat is de bevestigingsmethode?

Zodra alle van invloed zijnde factoren bekend zijn, kunt u de ideale plexiglas dikte bepalen. Heeft u hier hulp bij nodig? Onze specialisten denken graag met u mee!

De perfecte plexiglas dikte voor uw project

Heeft u, bijvoorbeeld via internet, een leuk idee opgedaan om iets van plexiglas te maken? Als u iets van plexiglas wilt construeren, hou dan altijd de geadviseerde plaatdikte aan. Als u twijfelt tussen 2 diktes, kies dan voor de dikste in verband met het sterktevoordeel.

Is er geen geadviseerde plaatdikte bij u bekend? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten zitten boordevol kennis en ervaring en zijn als geen ander in staat om in samenspraak met u de perfecte plaatdikte te bepalen.

Geëxtrudeerd plexiglas of gegoten plexiglas

Helder plexiglas wordt gemaakt in 2 varianten, namelijk geëxtrudeerd plexiglas (XT) en gegoten plexiglas. Het belangrijkste verschil tussen beide soorten is dat gegoten plexiglas minder spanning op de plaat heeft staan en hierdoor geschikter is voor bewerkingen. Ook het gamma aan verkrijgbare diktes is groter, namelijk van 1 tot wel 400 mm. Voor toepassingen waarbij een zware belasting vereist is raden we daarom altijd gegoten plexiglas aan. Denk bijvoorbeeld aan aquaria en windschermen.

Klantenservice

Kunnen we u adviseren op het gebied van de perfecte plexiglas dikte? Schroom dan niet om contact op te nemen. Na het bepalen van de juiste dikte zagen we de plexiglas platen bovendien gratis voor u op maat.