Logo Dokter-Plexiglas.nl

Plexiglas voorzetramen

De stijgende gas- en energieprijzen treffen ons allemaal. Steeds meer mensen gaan daarom op zoek naar manieren om energie en dus kosten te besparen. Bij Dokter Plexiglas helpen we u hier graag een handje bij. Maak kennis met plexiglas voorzetramen, waarmee u tot wel 50% minder energieverlies kunt bewerkstelligen. Maar dat is nog niet alles! Plexiglas voorzetramen hebben nog veel meer voordelen. Te weten komen of plexiglas voorzetramen voor u een goede oplossing kunnen zijn? Neem contact op om uw wensen te bespreken of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

020-2611718Offerte aanvragen

Voorzetramen: ideaal bij glas in lood ramen

Voorzetramen zijn ramen die u aan de buitenzijde van uw bestaande raam plaatst. Er bestaan ook ramen die u aan de binnenkant van uw raam kunt monteren, dit noemt men achterzetramen. Voorzetramen zijn ideaal voor monumentale panden en glas in lood ramen, waarbij het vaak niet mogelijk is om dubbel glas te plaatsen. Met een voorzetraam van plexiglas bootst u het effect van dubbel glas eenvoudig na. Niet alleen voor extra isolatie komt dit goed van pas, een voorzetraam beschermt het glas in lood bovendien. Dubbel voordeel!

Voordelen van een voorzetraam

We hadden het eerder al even over het besparen van energie. Als u voorzetramen plaatst, verliest u tot wel 50% minder warmte via uw ramen. Maar er zijn meer voordelen! We sommen ze voor u op:

  • Sterke vermindering van warmteverlies door betere isolatie
  • Minder last van tocht
  • Goedkoper dan dubbel glas
  • Relatief eenvoudig te installeren (geen verbouwhinder of overlast)
  • Zorgt tevens voor betere geluidsisolatie
  • Eenvoudig weg te halen indien gewenst (bijvoorbeeld in het voorjaar)

Verkrijgbaar in diverse tinten en diktes

Afhankelijk van uw wensen is ons plexiglas en polycarbonaat voor voorzetramen verkrijgbaar in verschillende kleurtinten. Meestal kiest men voor helder, maar ook opaal of een smoke-tint behoort tot de mogelijkheden. Voor al uw interieur- en privacywensen hebben we de juiste oplossing. En ook op het gebied van dikte heeft u genoeg opties. De platen gaan van 2 t/m 10 mm. Hoe dikker de plaat, hoe beter hij isoleert. Onze specialisten adviseren u uiteraard graag op het gebied van de perfecte dikte voor uw project.

Eenvoudig op maat te maken

Een groot voordeel aan het werken met plexiglas is dat het materiaal goed op maat te maken is. Plexiglas laat zich goed bewerken met een decoupeerzaag, cirkelzaag, frees of eventueel een laser. De handige doe-het-zelver kan dus betrekkelijk eenvoudig zijn of haar eigen plexiglas voorzetramen maken. Bij Dokter Plexiglas hebben we hiervoor de onderstaande materialen. Kies de juiste dikte, afmetingen en tint en u kunt meteen aan de slag.

Voorzetramen door ons op maat laten maken?

Bent u zelf niet zo handig of wilt u er 100% zeker van zijn dat de voorzetramen perfect zullen passen? In onze eigen werkplaats maken we de plexiglas voorzetramen graag voor u op maat met behulp van een door u aangeleverde tekening. Het eindresultaat is een voorzetraam dat precies is zoals u het hebben wilt.

Vragen? Neem gerust contact op

Mocht u vragen hebben over voorzetramen of het installeren ervan, schroom dan niet om contact op te nemen. Onze plexiglas specialisten vertellen u graag meer! U bereikt ons door gebruik te maken van onderstaande gele buttons.

020-2611718Offerte aanvragen